Odun ateşi ile su kaynatıp elbise yıkıyorlar

Odun ateşi ile su kaynatıp elbise yıkıyorlar

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çoğu mahallede yiyecek, su, elektrik ve kalacak yer olmazken, vatandaşlar kendi imkanlarıyla geçinmeye çalışıyorlar.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova'da 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 78 gün sonra kaldırılırken, ilçeye gelen vatandaşlar evlerinde sağlam eşya aramaya başladılar. Gidecek hiçbir yerleri olmayan ve özellikle çatışmaların yoğun yaşandığı mahallelerde kalacak yer, elektrik ve su sıkıntısı yaşanıyor.

Odun ateşi üzerinde kaynattıkları su ile ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyleyen Hacı Işık isimli vatandaş,” Elektriğimiz, suyumuz, yiyecek ve barınacak hiçbir yerimiz yok, evlerimiz yıkılmış hiçbir sağlam eşyamız kalmamış, 1970'lere geri döndük, o zamanda ne elektrik ne su vardı, biz bu gün aynı o dönemde ki 1970'leri yaşıyoruz” dedi.

"ODUN ATEŞİNDE SU KAYNATARAK ELBİSE YIKIYORUZ"

Işık,” Yaşantımız aynı eski dönemlere geri döndü, hiçbir imkânımız yok, bizde odun ateşi ile su kaynatarak elbiselerimizi yıkıyoruz, kendi imkânlarımızla nereye kadar dayanabiliriz bilmiyorum" dedi. Işık,Çadır kurduk çocuklarımızın kalabilmeleri için bundan sonra'da bu çadırda yaşayacağız, gidecek hiçbir yerimiz yok, sadece biz değil tüm Yüksekova halkı öyle, Razaman geldi kiraya verecek paramız yok, artık mecburen burada bu çadırda yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ates1

ates2ates4

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.