Oruçlu vatandaşlar parklara akın etti

Oruçlu vatandaşlar parklara akın etti

Van’da Ramazan ayı ile birlikte hissedilir derecede artan hava sıcaklığından bunalan vatandaşlar cami, park ve bahçelere akın etti.

A+A-

Tüm yurtta etkili olan sıcak havalar, Van'da da etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklığından bunalan vatandaşlar, Ramazan ayının da etkisiyle serin bölgelere akın ediyor. Kimi vatandaş vakit namazlarını kılarak bir sonraki vakte kadar camilerde dinlenmeyi tercih ederken, kimi vatandaşlar ise parkları tercih ediyor. Parklarda bir yandan serinleyen vatandaşlar bir yandan da sohbet ederek zamanlarını geçiriyor. Öğle namazını kıldıktan sonra cami parkında ikindi namazını beklediklerini belirten Fehmi Bağcı adlı vatandaş, “Ramazan ayı ve artan sıcaklardan dolayı serinlemek için genellikle cami parklarını tercih ediyoruz. Çünkü burada bir yandan sonraki vakit namazımızı beklerken bir yandan da sohbet etme fırsatı yakalıyoruz. Dolayısıyla zamanda çok çabuk geçiyor” dedi.

Ramazan ayının her haliyle bereketli bir ay olduğunu ifade eden Bağcı, “Ramazan ayı her anlamda mübarek bir ay. Çünkü bu ayda Müslümanlar diğer aylara göre daha çok ibadet etme fırsatı buluyor. Bunun yanında sofralar yine bu ayda daha da bereketleniyor. Ramazan ayında bereketlenen bir diğer konu ise insan sohbetleri ve kaynaşmasıdır. Çünkü insanlar Ramazan ayında birbiriyle daha çok sohbet etme ve birbirini daha çok gözeten oluyor. Bu da Ramazan ayının her anlamda ne kadar mübarek bir ay olduğunu gösteriyor. Ben bu kapsamda tüm Müslüman aleminin Ramazanını kutluyorum” diye konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.