Taksicilik Meslek Yüksek Okulu açılacak

Taksicilik Meslek Yüksek Okulu açılacak

İTEO ve BAU işbirliğiyle açılacak olan Taksicilik Meslek Yüksek Okulu'nda akademik eğitim verilerek mesleğe itibar kazandırılacak.

A+A-

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) işbirliğiyle Taksicilik Meslek Yüksek Okulu açılacak.

TAKSİCİLERE AKADEMİK EĞİTİM

Proje kapsamında BAU bünyesinde açılacak yüksek okulla, taksiciler meslek eğitimlerini akademik ölçüde almaya başlayacak. Mesleki imajı ve hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlayan yüksek okul projesinde, İTEO ile BAU arasında imzalanacak protokolün ardından YÖK'e başvuru yapılacak.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM ÖĞRENCİ ALACAK

YÖK'ten olumlu cevap alınması durumunda, BAU bünyesinde açılması planlanan Taksicilik Meslek Yüksek Okulu, önümüzdeki dönem öğrenci almaya başlayacak. BAU Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin İTEO tarafından kendisine sunulduğunu ve çok olumlu olduğunu söyledi.

"ULAŞIM SEKTÖRÜNDE ÇIĞIR AÇACAK BİR PROJE"

Üniversite yönetimi ile görüşüp bu yönde bir protokol hazırlayacaklarını kaydeden Ilıcalı,"Proje harika bir proje. Hayata geçmesi durumunda Türkiye'nin ulaşım sektöründe çığır açacak bir proje. Türkiye'nin şehirleri artık çok büyüdü. Meslek okulları, artık modern hayatın gerek gördüğü enstrümanlardır. Bir iş kolunun kalitesi, mesleki eğitiminin ölçüsüyle orantılıdır. Meslek okulunun taksicilere ve ülkeye çok şey katacağı düşüncesindeyim" dedi.

"TAKSİCİLİĞE İTİBAR KAZANDIRACAK"

İTEO Başkanı Yahya Uğur da bu projeyi kapsamlı olarak ele aldıklarını belirterek, okulun açılmasının meslekleri açısından oldukça önemli olduğuna dikkati çekti. Göreve geldiği günden beri, önceliği meslek kalitesinin ve müşteri memnuniyetini yükseltmeyi kendisine hedef aldığını anlatan Uğur, şunları söyledi;

"Bu okul, uzun zamandan beri benim hayalim. 'Beyefendi taksicilik' projemizin bir devamı. Taksici bu okulla itibar kazanacak. İtibarlı bir mesleği yapan kişi, itibarını kesinlikle kaybetmek istemez. Ciddiyetle işine yaklaşır. Düşünün, direksiyondaki şoförün diplomasının bulunması ne kadar güzel bir şey. Müşterinin bile meslektaşlarımıza karşı saygısı artacaktır. Ayrıca müşterinin taksiciye güveni artacak. Güven artınca müşterisi de artacaktır. Dolayısıyla kazancımız da artacaktır"

"İLERİYİ GÖREREK YERİMİZİ DOĞRU POZİSYONDA ALMAMIZ LAZIM"

Uğur, Türkiye'nin son yıllarda her alanda büyüdüğünü ve geliştiğini ifade ederek, en ileri giden argümanlardan birinin de ulaşım sektörü olduğunu söyledi. Gelişen ve değişen Türkiye'de sektördeki yerlerinin önemini bildiklerini aktaran Uğur, "Bu gelişim ve değişimde ileriyi görerek yerimizi doğru pozisyonda almamız lazım" dedi.ensonhaber

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.