Taş ailesine destek sözü

Taş ailesine destek sözü

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde yıkılan evlerinin enkazından çıkardıkları biriket ve döşemelerden yaptıkları baraka gibi evde yaşam mücadelesi veren 5 nüfuslu Taş ailesinin bu dramını haber yapmamız üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hakka

A+A-

Yüksekova'ya bağlı Güngör Mahallesi'nde barakada hayata tutunmaya çalışan 5 nüfuslu Taş ailesinin dramını duyurmamız üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak harekete geçti. Bakanlık ve Valiliğin talimatı üzerine, Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Akif Bildirici, barakada 3 çocuğuyla  yaşam mücadelesi veren Saadet ve Emrah Taş çiftini yaşadıkları barakada  ziyaret ederek, destek sözü verdi.

'YÜKSEKOVA'DA BİR YILDA 6 BİN 170 AİLEYE ULAŞTIK'

Ailenin sıkıntılarını dinleyen Bildirici,Taş ailesi ile ilgli haberin basında yer alması üzerine Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının talimatıyla aileyi ziyaret edip sıkıntılarını dinlediğini belirterek şöyle konuştu:

" Basına düşen her haberi bizler ihbar olarak kabul edip hemen harekete geçiyoruz .Aile ile görüştükten sonra ne tür bir yardımımız olur. O yardımları  Sosyal Hizmetler Merkezi müdürümüzle koordineli bir şekilde planlayacağız. Evle ilgili yapacağımız yardımları ilçe Kaymakamımız ve Sosyal Yardımlaşma Vakfıyla da görüşeceğiz. Yaklaşık bir yıldır sokağa çıkma yasağı bittikten sonra Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından ilçede   Psiko-sosyal destek hizmeti yürütülmekte. Bu çalışmalar esnasında 8 binden  fazla aileye ulaştık. Bu 8 bin  ailenin içinde tek seferlik yardımlarımızdan yararlanan ailelerimiz oldu. Buna rağmen gözümüzden kaçan, haberdar olmadığımız ailelerimiz de oluyor.Taş ailesinin  ne ihtiyaçları varsa,imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalışacağız.Yüksekova'da bir yıl içinde 6 bin  170 aileye ulaştık. Bir yıl içerisinde 23 milyon TL mağdur ailelere para yardımlarımız oldu. Anlaşılan yardımlarımızı, saha çalışmalarımızı yeniden bir sıklaştırmamız lazım yeniden ekiplerimizi oluşturacağız."

Taş ailesi ise ilgilerinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.