Televizyon sosyal gelişime zarar vermiyor

Televizyon sosyal gelişime zarar vermiyor

Her gün televizyon izlemenin çocukların sosyal gelişimlerini sanıldığı kadar olumsuz etkilemediği ortaya çıktı.

A+A-
İngiliz Sağlık Araştırmaları Konseyi'nin 5 yaşındaki 11 binden fazla çocuk üzerinde yaptığı araştırmada, kötü davranışları televizyon izlemeyle ilişkilendirmenin doğru olmadığı sonucuna ulaşıldı.

Archives of Diseases in Childhood dergisinde yayımlanan araştırmada, bu iki unsur arasında küçük bir bağlantı olduğu belirtilse de ebeveynlik tarzları gibi diğer unsurların bu konuda daha belirleyici olabileceği ifade edildi.

ÇOCUKLARIN ZAMANLARINDAN ÇALABİLİYOR

Araştırmacılar yine de çocukların televizyon izleme saatlerinin sınırlandırılması gerektiğini düşünüyor ve şiddet içermeyen, eğitici programların günde 2 saatten fazla izlenmemesi önerisinde bulunuyorlar. Çocukların, her gün televizyon önünde zaman geçirmesi, ödev yapma, arkadaşlarla oynama gibi diğer etkinliklere ayıracakları zamandan çalabiliyor.

Uzmanlar, çocukların küçük yaşta televizyon izlemesinin 7 yaşına geldiklerinde dikkat problemlerine yol açabileceği uyarısında bulunurken araştırma bulgularına göre 5 yaşındayken günde 3 saatten fazla televizyon izleyen bir çocukta 7 yaşına geldiğinde az da olsa sosyal ve davranışsal sorunlar görülebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.