Varis tedavisi kişiye özel olmalıdır

Varis tedavisi kişiye özel olmalıdır

Op. Dr. Deniz Durak, kişiye özel tedaviyle varislerinizden kurtulabileceğinizi belirtiyor.

A+A-
Bacaklarda istenmeyen görüntü, şişlik ve kimi zaman ağrı, kaşıntı, bacaklarda ağırlık/yorgunluk hissi... Evet varis hayat kalitemizi olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle yaz ayları yaklaşırken, sıcaklarla birlikte estetik kaygılar, rahatsızlık duygusu yükseliyor. Uzun süre tedavi edilmeyen ana yüzeyel damar yetmezliğine bağlı varisler uzun vadede başka tıbbi sorunlara neden olabiliyor. Damar yetmezliği olmadan ortaya çıkan kılcal ve yeşil damarlar da aslında tedavi edilebiliyor.

Op. Dr. Deniz Durak; detaylı muayene sonrası kişiye özel tedavi planı çıkararak varislerden kurtulabileceğinizi belirtiyor. Güzelliğinizi ön plana çıkarmayı her şeyden çok istediğiniz bu enerjik dönemde varislere veda etmek için bakalım neler yapmanız gerekiyor.

Varise bağlı şikayet ve bulgular diğer hastalıklarda da görülebilir

Varisin neden olduğu şikayetler; ortopedik, romatolojik, nörolojik, dermatolojik veya diğer sistemik rahatsızlıklarda da görülebilir. Varisi bu hastalıklardan ayırmak için detaylı muayene gereklidir.

Bacaklarda damarların dış yüzeyde görülmesiyle hastalar şikayetlerinin bir damar hastalığı olduğunu düşünebilir. Ancak varisler her zaman bu şikayetlerden sorumlu olmayabilir. Hastaların göremediği ancak ultrasonla görülebilen toplardamar yetmezliklerinde şikayetlerin varisle ilgili olup olmadığını açıklayabiliriz.

Diğer rahatsızlıkların tanısını koymak zaman alıcı ve masraflıyken, Duplex Ultrason inceleme eşliğinde yapılan muayene ile şikayetlerinizin varise bağlı olup olmadığını ve ne yapılması gerektiğini tek seansta öğrenebilirsiniz.

VARİS TEDAVİSİ KİŞİYE ÖZEL OLMALIDIR

Varisler kadınlarda; görüntüden hoşnutsuzluk, bacaklarda ağırlık/dolgunluk/yorgunluk hissi, geceleri kramplar, ayak-ayak bileği, baldırda gün içinde artan şişlik, bazen kaşıntı gibi şikayetlere neden olabilir. Birçok kadın bu şikayetlerin yanında bacakta görünen damarlar nedeniyle estetik görüntü kaygısına kapılır. Eğer problem varis ise bu kötü görüntüden kurtulmak kolaydır. Tedaviyle birlikte şikayetler azalabilir. Her hastada varislerin görüntüsü, kaynağı ve yol açtığı şikayetler farklı olduğundan kişiye özel tedavi planı en iyi sonuca ulaşmamızı sağlayacaktır.

Siz de varislerden, neden olduğu sorunlardan ve görüntüden şikayetçiyseniz varis konusunda bir uzmana başvurun ve güzelliğinize kavuşun!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.