Yüksekova'da 4006 TÜBİTAK bilim fuarı yoğun ilgi gördü

Yüksekova'da 4006 TÜBİTAK bilim fuarı yoğun ilgi gördü

Yüksekova Toki Anadolu lisesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK ) 4006 bilim fuarı açılışı yapıldı. Açılışta öğrencilerin hazırlamış olduğu projeler sergilendi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM fotoicvideoic

YÜKSEKOVA- Yüksekova TOKİ Anadolu lisesinde açılışı yapılan bilim fuarında 10 proje, 30 öğrenci ve danışman öğretmenler tarafından yaklaşık 2 aylık bir çalışma yapıldı.

Fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan TOKİ Anadolu Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Kenan Canan,'Okulumuz TOKİ Anadolu lisesinde geleneksel bir hale gelen TUBİTAK 4006 fuarının açılışını gerçekleştirdik bugün, okulumuzda toplam 10 proje sergilenmektedir. 30 öğrencimiz danışman öğretmenlerimiz sayesinde yaklaşık 2 aydır bu projeleri hazırlamaktadırlar. Bu proje TUBİTAK ve Milli eğitim bakanlığı ortaklaşa imzalamış oldukları protokol çerçevesinde bütün giderleri bu kurum tarafından karşılanmaktadır.  Öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize göstermiş oldukları emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim' dedi.

Fuara yoğun ilgi olduğunu belirten Canan,'Şuanda Fuar alanımız dolu dışarıdan yoğun bir ilgi var, dışarıda yağmur yağmasına rağmen, öğrencilerimiz, velilerimiz ve halk yoğun bir ilgi göstermektedir. Fuar alanımız yarın saat 17.00'a kadar açık olacaktır' şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.