Yüksekova'da dere ıslah çalışmaları sürüyor

Yüksekova'da dere ıslah çalışmaları sürüyor

Yüksekova’da şehir merkezinin ortasından geçen Büyükçay deresinin ıslah çalışmaları devam ediyor.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin merkezinden geçen ve insan sağlığını tehdit eden kötü kokusu ile nam salan Büyükçay Deresi'nin ıslah çalışmaları devam ediyor. Derenin temizlenmesi ve yeni yaşam alanına dönüştürülmesi için ilk kazma 19 Mayıs 2018 tarihinde vurulmuştu.

12600 metre çift taraflı duvardan oluşan proje kapsamında derenin içindeki çöp ve toprak yığınları temizlenirken, çevresine set duvar çekiliyor. İş makinelerinin yoğun çalıştığı derede, ihaleyi alan firmaya bağlı çalışanlar da nefes almadan emek sarfediyor.

islah

Projenin 2019 yılının sonlarında tamamlanması beklenirken, firma yetkilileri daha erken bitirmek için yoğun mesai harcıyor.

Yıllardır derenin yanında ikamet ettiklerini kaydeden Aziz Durgun isimli vatandaş, kötü koku nedeniyle birçok defa dışarı çıkamadıklarını söyledi. Durgun, yayılan kötü kokular nedeniyle birçok defa sağlık sorunu yaşadıklarını kaydetti. Mehmet Tahir Kurt isimli vatandaş ise derenin ıslah edilmesi ile çocuklarının daha sağlıklı ve güzel bir ortama kavuşacaklarını ifade etti.

islah1

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.