Yüksekova'da kiralık bisiklet ilgi odağı oldu

Yüksekova'da kiralık bisiklet ilgi odağı oldu

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçenin Eski Sinema Sokağı'nda bulunan bir bisikletçi tarafından kiralık bisiklet uygulaması başlatıldı. Yüksekova'da bir ilk olan kiralık bisikletlere yoğun ilgi gösteriliyor. Bisikletleri kiralamak isteyenler 1 saat için 5 TL, yarım gün için 20 TL, tam gün için ise 40 TL para ödemeyi göze almak zorunda. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan iş yeri sahiplerinden İslam Kaya, "Vatandaşlara verdiğimiz hizmeti daha da genişletmek istedik. 25 yıldır bu işi yapıyoruz. Sıfır bisikletler aldık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu sayede bisiklet kullanımın artmasını da hedefliyoruz. Çünkü ulaşımda bisikletin kullanılması hem trafiği rahatlatıyor hem de çevreye zarar vermiyor " dedi.

Bedran Kaya ise "Yüksekova'da sosyal etkinlikler maalesef az. Vatandaşların stres atabileceği faaliyetler kısıtlı. Bu yüzden bisiklet sürmek isteyip stres atmak isteyenler oluyor. Özellikle öğretmenler bu nedenle gelip bisiklet kiralamak istiyorlardı. Biz de bu ihtiyacı göz önüne alarak bisikletler aldık ve kiralamaya başladık. Bisikletlerimiz yenidir, fiyatlarımız da uygundur. Her yaşa ve her cinsiyete uygun bisikletlerimiz mevcuttur." şeklinde konuştu.

Bisiklet kiralamak isteyen vatandaşlardan Murat Akkurt ise, "Bazen bisiklet ile gezmek insana iyi geliyor. Böyle bir hizmetten son derece memnunuz ve kendilerine teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.