Yüksekova'da oy verme işlemi saat 07.00'de başlayacak

Yüksekova'da oy verme işlemi saat 07.00'de başlayacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylamasında, oy kullanırken dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin bir duyuru yayımladı.

A+A-

YSK'nin resmi internet sitesinden geçerli ve geçersiz sayılacak oy pusulası örnekleri paylaşılırken, tercih mührünün nasıl kullanılacağının yanı sıra zarf ve pusulular üzerinde hangi mühürlerin olacağı bilgisi de verildi.

KİMLİK KARTI UYARISI

Öte yandan T.C. kimlik numaralı kimlik kartlarının unutulmaması konusunda da uyarıda bulunularak, şöyle denildi: "Oy verme günü yanınıza Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgeyi yanınızda bulundurmayı unutmayınız. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır"

07.00'DE OY VERİLMEYE BAŞLANACAK İLLER 

YSK tarafından yayımlanan duyuruya göre, Türkiye'nin doğusunda yer alan bazı illerde oy kullanma işlemi, saat 16.00 itibariye sona erecek. Seçmenler; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00-16.00 saatleri arasında; diğer illerde ise 08.00-17.00 saatlerinde sandık başına gidecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.