Yüksekovalı Çocuklar, Wushu kursuna ilgi gösteriyor

Yüksekovalı Çocuklar, Wushu kursuna ilgi gösteriyor

Yüksekova'da yaz okulununda verilen Wushu eğitimi büyük ilgi görüyor.

A+A-

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü, yaz dönemi kurslarına savunma sporunu da ekledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü çatısı altında Yeni Mahalle'de bulunan Gençlik Merkezi'nde açılan Wushu kursunda, 7-14 yaş grupları arası 30 öğrenci, temel savunma tekniklerini öğreniyor. Çin savunma sanatı olan Wushu kursuna gelen öğrenciler, haftanın 5 günü Wushu antrenörleri nezaretinde eğitim görürken, kursu veren Antrenör Özgür Dalar, bu sporla öğrencilerin kötü alışkanlıklardan korunduğunu belirtti.

Dalar, "Ocak ayı itibarı burada Wushu dövüş sanatlarına başladık. Dışarıdan kötü alışkanlıklardan arındırarak öğrencilere bir şeyler öğrenmeye çalışıyorlar. Amacımız, öğrencileri sporla tanıştırarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.Kursumuzda 30 öğrencimiz var. Ocak ayında Türkiye şampiyonluğuna gittik. Erken gittiğimiz için iyi bir sonuç alamadık.Elazığ'daki bölge şampiyonalarında ise bir ikincilik elde ettik" dedi.

Wushu kursuna gelen Seher Duman, Wushu'nun insanın rakibine karşı çeşitli manevralar yaparak onu alt etmek olduğunu belirterek, "Kişinin kendini ön plana çıkarabilecek bir spor dalıdır. Burada olduğum için çok mutluyum. Hocamız sayesinde çok şey öğreniyoruz. Bölgesel olarak 2 şampiyonluğum var. Bununla da gurur duyuyorum Hedefimiz, ekip olarak Türkiye şampiyonluğunu kazanmak" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.