50 kişilik açlık grevi listesi belirlendi

50 kişilik açlık grevi listesi belirlendi

'Öcalan ile görüşme' talebiyle yarın Diyarbakır'da başlatılacak süresiz dönüşümsüz açlık grevinin hazırlıkları son aşamaya geldi. Yoğun başvurular sonucu hazırlanan 50 kişilik listenin belirlendiği belirtildi.

A+A-

Kürt siyasetinin bileşenleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmenin yapılması talebiyle 5 Eylül'de açlık grevine başlanacağını duyurmuştu. Yarın 50 kişilik grup ile başlanacak grevin nerede yapılacağı ve kimlerin katılacağı başta olmak üzere pek konuda yürütülen tartışmalar sona erdi. Öcalan için başlatılacak grevin hazırlıkları da son aşamaya geldi. 

Açlık grevi DBP il binasında olacak

Yarın aralarında milletvekili, belediye eşbaşkanları ve siyasetçilerin de olduğu 50 kişilik grup, DBP Diyarbakır İl Örgütü binasında grevi başlatacak. Açlık grevine başlamadan önce yine 50 kişilik grup, eş genel başkanları, siyasetçiler, belediye eşbaşkaları ve Amed halkının katılımıyla DBP il binası önünde saat 11.00'da basın açıklaması düzenleyecek. Yapılacak açıklamada bir kez daha Kürt siyasal hareketinin tek gündeminin Öcalan olacağı deklere edilecek.

50 kişilik liste belirlendi

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, açlık grevine girecek 50 kişilik grubun yarısına yakınının kadın olacağı belirtilirken, yoğun başvurular sonucu hazırlanan listenin tamamının da belirlendiği aktarıldı. Açlık grevi süresiz dönüşümsüz olunacağı ve sonuç alınıncaya kadar süreceği ifade edilirken, ileriki günlerde bu eylemin farlı yerlere de yayılacağı ve büyütüleceği kaydedildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.