Adalet Bakanı: Gösterdiğim refleks hala tartışma konusu

Adalet Bakanı: Gösterdiğim refleks hala tartışma konusu

Ankara Katliamı‘nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladığı sırada İçişleri Bakanı’na yöneltilen istifa sorusuna gülen Adalet Bakanı Kenan İpek, “Gösterdiğim refleks hala tartışma konusu. Ben ana muhalefet partisi genel başkanı ile polemiğe girmek i

A+A-

Ankara Katliamı‘nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladığı sırada İçişleri Bakanı Selami Altınok'a yöneltilen istifa sorusuna gülen Adalet Bakanı Kenan İpek, bu durumun tartışılmasına tepki gösterdi.

Bakan'ın İpek, “PKK terör örgütü değildir” sözleriyle ilgili Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin gözaltına alınmasınailişkin, “Hakimin önüne çıkacak. Verilecek kararı bekleyelim” dedi.

‘Polemiğe girmek istemem'

Ankara Katliamı‘nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladığı sırada İçişleri Bakanı Selami Altınok'a yöneltilen istifa sorusuna gülen Adalet Bakanı Kenan İpek, bu durumu gündemde tutan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sitem etti.

“Olayla ilgili basın açıklaması yaptık. Yanıma oturan isim 1 aylık bir bakan. Bir ay önce atanmış bakan emeğini esirgemiyor, ona karşı gelen istifa sorusu üzerine benim gösterdiğim refleks hala tartışma konusu.

“Ben ana muhalefet partisi genel başkanı ile polemiğe girmek istemem ama lafım olmadığı anlamına gelmez. Görev ahlakım gereği bunu yapıyorum.

“Terör olayları ile ilgili yayın yaparken gerçekten hassas davranmak lazım. Çok önemli görülen bir fail firar etti. Onunla beraber 9 kişi aranıyor. Güvenlik zaafı varsa bu kamuoyuyla paylaşılacak.”/imc

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.