Bakan Yıldız: Elektriksiz kalıp terbiye olsunlar demek istemedim

Bakan Yıldız: Elektriksiz kalıp terbiye olsunlar demek istemedim

Enerji Bakanı Yıldız, “HDP’ye giden emanet oyların 3 gün elektriksiz kaldığında ortadan kalkacağı” şeklindeki sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “HDP'ye giden emanet oyların 3 gün elektriksiz kaldığında ortadan kalkacağı” şeklindeki sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

Bakan Yıldız, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Büyük resme bakmak yerine sözlerimi çarpıtıyorlar. Ben, ‘biz yapıyoruz, sen kırıp döküyorsun' diyorum. Yıkılan elektrik direğini tamir edene dek üç gün geçiyor. Önce asker güvenli hale getiriyor. Sonra biz gidiyoruz arızayı ve araç gereci tespit ediyoruz. Sonra tamir ediyoruz.

“Çukurca'daki tek hattı yıktılar ve ilçeyi elektriksiz bıraktılar. Silopi santralına kömür taşıyan sistemi patlattılar, tamir için gereken pano 4 günde geldi. Barajlara zarar veriyorlar, tamiratı daha uzun sürüyor. Yani benim dediğim ‘üç gün elektriksiz kalsınlar, terbiye olsunlar' demek değil. Yaptıklarının olumsuz sonuçlarını halkın yaşadığına dikkat çekiyorum.”

Bakan Yıldız ne demişti?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner  Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin hazırladığı Türkiye Enerji Raporu'nun tanıtım toplantısında şunları söylemişti:

“Şu anda HDP'nin ‘Silahlar sussun, terör olmasın' cümlesini buradaki AK Parti ve hükümetimize söyleyeceğine eğer cesareti varsa PKK'ya söylemesi lazım. PKK'nın yaptıklarını kınaması lazım. HDP'nin 7 Haziran seçimlerinden önce yaptığı şirin gözükmeler yüzündeki boya aktıktan sonra gerçek haline dönüştü. Bir terör dili haline dönüştü.

“İster erken seçim olsun isterse olmasın HDP'ye verilen emanet oyların önemli bir kesimin ortadan kalkacağına inanıyorum. Hele hele üç gün elektriksiz kaldığında bunu doğru değerlendireceğine inanıyorum.”/İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.