Davutoğlu’ndan Abdullah Gül’e Demirtaş eleştirisi

Davutoğlu’ndan Abdullah Gül’e Demirtaş eleştirisi

Geçici Başbakan Davutoğlu, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Demirtaş’ı arayarak taziyede bulunmasına, “Kendi takdiridir ama taziye evi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bütün Türkiye’dir” dedi.

A+A-

Geçici Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir televizyon kanalında soruları yanıtladı. Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara Katliamı'nın ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı arayarak taziyede bulunmasına ilişkin bir eleştiride bulundu ve en büyük taziye evinin Başbakanlık Ofisi olduğunu ifade etti.

Davutoğlu'nun konuşmalarında öne çıkanlar şöyle:

“Bombacıların tespiti sırasında DNA testleri yoğun olarak yapıldı. Bu tespitler sonucunda da bombacılardan birinin kimliğinin kesinleşti. Diğerinin irtibatları itibariyle de yoğun çalışmalar sürdürülüyor.

Ne zaman gerekli olursa ve askeri planlamalar neyi gerektiriyorsa bu konuda DAEŞ'e karşı en etkin müdahaleler içinde yer alıyoruz.

Suruç saldırısıyla, Ankara ve Diyarbakır saldırıları arasındaki irtibatları da göz önüne alıyoruz. Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar da var. Ayrıca hem DAEŞ hem PKK hem DHKP/C ve Reyhanlı saldırısında da rejim unsurları perde gerisindeydi. Rejimle doğrudan irtibatlı gruplar yapmışlardı. Burada Türkiye'ye zarar vermek isteyenlerin, Türkiye'ye zarar vermek ve kaos çıkarmak bağlamında bir takım iş birliği içine girdiklerini de görüyoruz. Bunların hepsi ortaya çıkarılacak.”

Abdullah Gül'e eleştiri

“Sayın Cumhurbaşkanımız'ın kendi takdirleri. Ama şunu ifade etmek isterim, Burada taziye evi kim? Taziye kime verilir? İlk günden itibaren şunu söyledim. Burada taziye evi Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bütün Türkiye'dir. Hepimiz acıyı yaşadık. Sadece HDP'ye taziye dilemek, orada hayatını kaybeden bütün vatandaşları HDP ile özdeşleştirmek anlamına gelir. Büyük bir acı yaşadık. Türkiye'nin en büyük taziye evi Başbakanlık ofisidir.”

Medyaya çağrı

“Gazetelerimize ve medyaya tekrar çağrıda bulunuyorum; Panik oluşturacak haberleri vermek basın ahlakına uymaz. Sadece hükümet zarar görsün, sadece Türkiye'de olağan üstü bir durum varmış intibası oluşturulsun diye yapılacak haberler, bumerang gibi döner hepimizi vurur.”

Merkel'le görüşme

“‘Şunu verdik Türkiye tatmin oldu, artık mülteciler Türkiye'de kalsın' gibi bir anlayışı biz kabul etmeyiz. Bunu da söyledim Sayın Merkel'e. Türkiye'nin bir konsantrasyon kampı gibi bütün mültecilerin bulunduğu bir ülke haline gelmesini kimse bekleyemez. Ama illegal göçün düzenli ve iyi şekilde kontrol altında tutulabilmesi lazım. Onun için birlikte mekanizma kuracağız.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.