Davutoğlu’ndan, Demirtaş’la görüşmek için ön şart

Davutoğlu’ndan, Demirtaş’la görüşmek için ön şart

AKP Genel Başkanı Davutoğlu, “Madem Demirtaş şeyden geri çekiyor o suçlamasını çıksın bunu daha açık ifadelerle söylesin. Hata ettim derse’ düşünürüm tabi neden olmasın” dedi.

A+A-

AKP Genel Başkanı ve geçici Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında Ankara Katliamı'yla ilgili de açıklamalarda bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la görüşmeye ilişkin ise “‘Hata ettim' derse neden olmasın” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu özetle şöyle konuştu:

“İlk iz olarak DEAŞ faktörü itibariyle olağan şüpheli itibarıyla üzerinde durulan bir örgüt olarak ilişkiler ağını ortaya çıkarmaya başladık. Sadece intihar bombacılarının kimliği değil kimlerle iş birliği yaptıkları.

İkinci iz olarak Tweet hesapları üzerinden. Burada da bombalama öncesinde bazı aktörlerin ön hazırlık olarak yürüttükleri çalışmalar var. Burada da önemli bir noktaya gelindi.”

'10 kişi gözaltına alındı'

“Dün ve bugün bu iki izi sürerek 10 ek tutuklama yapıldı. 10 gözaltı daha var. Soruşturmalar derinleştirilerek devam ediyor. Gözaltına PKK'lı olanlar da var DEAŞ iltisaklı olanlar da var.

PKK ve DEAŞ Haseke'de bir toplantıda ÖSO'ya karşı ortak bir anlaşma yaptılar. Orada o günlerde Irak'ta DEAŞ'ın Kuzey Irak'da PKK'nın Türkiye'ye yönelik saldırı planladıklarını biliyoruz.”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş

“Şu anda yine çağrıda bulunuyorum. Madem Demirtaş şeyden geri çekiyor o suçlamasını çıksın bunu daha açık ifadelerle söylesin. Ben hiç kimseyle görüşme kapısını kapatmadım ki hiçbir zaman. ‘Hata ettim derse' düşünürüm tabi neden olmasın. Ülkenin Başbakanına ‘katilsin' diyen biriyle görüşme zemini olabilir mi? Tekrar çağrıda bulunuyorum bütün siyasi liderlere. Tamam dördümüz bir araya gelelim. Ancak Demirtaş'ın kendi tutumunu açıklığa kavuşturması gerekiyor. Bir katille oturamaz eğer böyle bir iddia şeyse.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.