Demirtaş'tan Cizre'deki bodrum kattaki yaralılara ilişkin açıklama

Demirtaş'tan Cizre'deki bodrum kattaki yaralılara ilişkin açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Cizre'deki durum şudur; o bodrumun civarındaki bir kaç binada toplam 70-90 kadar insan var. Çatışma yok, tankla topla atış var' dedi.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

"Cizre'deki durum şudur; o bodrumun civarındaki bir kaç binada toplam 70-90 kadar insan var. Çatışma yok, tankla topla atış var" diyen Demirtaş, "Hükümet 'Yereldeki operasyon güçleri acımasız olmalı. Sivil halkmış, evmiş, iş yeriymiş bakmayacaksınız' demiş, belli" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın açıklamalarından başlıklar:

Türkiye Cizre'deki duruma inanmak istemiyor. Çünkü bu çağda Hükümet'in böyle vicdansız olabileceğine inanılmıyor. Ama durum bu. 

Cizre'de toplu katliam yaptılar, açıklayamıyorlar. Cenazeleri sokaklara, yıkık evlere dağıtıyorlar. O cenazeler oradaymış gibi.

Faşizme karşı barış blokunu yükseltmeliyiz. Karşımızda bir savaş bloku var: Saray, Ergenekon, İşçi Partililer, eski BBP'liler. Başbakan'ın açıkladığı master plan adeta 1930'lar. Bakın mesela 1937 yılından Son Posta gazetesi... Silahlar nasıl susacak, ölümler nasıl duracak, tek bir cümle yok. Paket paket üstüne... Bakın yıl 1997. 
Bazılarına çok iddialı gelebilir, bu ülkenin başbakanları Sn Öcalan kadar samimi olsalardı barış bin defa gelmişti.
Sekiz aydır İmralı'ya tecrit var. Görüşmenin kime ne zararı var? Şu savaş olacağına 5 yıl müzakere etseydiniz, kime zararı vardı?
Diyorlar ya, "Mülteciler için 10 milyar dolar harcadık" külliyen yalan. Kime ne harcadınız? Avrupa'yla kirli pazarlık yapıyorlar.
Almanya Şansölyesi burada. İnsani bir krizi, bir pazarlık malzemesi haline getirdikleri için kendilerini eleştiriyoruz.
Herkese sesleniyorum. Her akşam 7'de çığlıkla, ıslıkla, zılgıtla "Katliama ortak değiliz" deyin. Her yerden barışa ses verin.

DEMİRTAŞ'IN GÖSTERDİĞİ GAZETELER:

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.