Elçi'ye saldırı, Yüksekova'da kınandı

Elçi'ye saldırı, Yüksekova'da kınandı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile Yüksekova’da dün gece polislerce düzenlenen ve 2 kişinin yaralandığı hendek ve barikat operayonu, Yüksekova’da düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

A+A-

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve Yüksekova ilçesinde dün gece polislerce düzenlenen ve İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz ile Sefer Terzioğlu isimli vatandaşın yaralandığı hendek-barikat operasyonu protesto edildi. Protestonun ardından konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin  Dede, “Tahir Elçi barikatta mı duruyordu, Çapraz'ın elinde silah mı vardı?” dedi.

HDP İlçe binası önünde toplanan kitle sloganlar eşliğinde Cengiz Topel Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Kitlenin yürüyüşü esnasında polislerin zırhlı araçlarla Cengiz Topel Caddesi Eczaneler Kavşağında beklediği görüldü. Otel Oslo önüne gelen kitle buradan dönerek Eski Cezaevi Kavşağına geldi. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından kitleye hitaben ilk olarak HDP İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut konuştu. Tahir Elçi'nin öldürülmesini kınayarak konuşmasına başlayan Turgut, Kürt halkı üzerinde hukuksuz şekilde katliamlar uygulandığını belirtti. Elçi'nin ‘PKK terör örgütü değildir' sözleri nedeniyle hedef alındığını ve katledildiği vurgulayan Turgut, Kürtlerin demokratik taleplerinden vazgeçmeyeceğini kaydetti. 

Dün gece Yüksekova'daki hendek ve barikat operasyonuna tepki gösteren Turgut, “İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz kız kardeşinin evinde vuruldu. Çapraz ve Terzioğlu silahsız idiler. Kürt halkını korkutmak istiyorlar. Ama Kürt halkı günden güne birliğini arttırıyor” şeklinde konuştu.

Turgut'un ardından konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, Tahir Elçi'yi anarak ve Yüksekova'da yaralananlara şifa dileyerek “Hükümet iyi bilsin ki yanlış yolda yürüyorlar. Kürt halkı hiçbir zaman katliamlar karşısında geri adım atmamıştır. Ölüm ve çatışma çözüm getirmiyor. Buradan soruyoruz; Tahir Elçi hendek mi kazıyordu, barikat mı kuruyordu, Sibel Çapraz'ın elinde silah mı vardı. Çapraz'ı yaralama emri verenler, Çapraz'ın elindeki silahı dünyaya göstersinler. Bu politika ile Kürtleri susturamazsınız” şeklinde konuştu. 

Kürtlerin tarih boyunca öldürüldüğünü kaydeden Dede, “Eskiden hendek ve barikat mı vardı. Yine Kürtleri öldürüyorlardı. Hendek ve barikat bahane sadece. Silahla bu sorunu çözemezsiniz. Silahla çözülseydi Kenan Evren'in politikaları başarılı olurdu. Sorunun çözümü diyalogtan geçer. Eskiden Barzani'yi muhatap almadığını söylüyordunuz. Ama şimdi en büyük ticaretiniz Irak Kürdistanı ile. Biz şiddet istemiyoruz, savaş istemiyoruz.” İfadelerini kullandı.



 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.