Gazeteci Vidan Atmaca tahliye edildi

Gazeteci Vidan Atmaca tahliye edildi

Van’da haber takibi yaparken Dicle Haber Ajansı muhabiri İdris Yılmaz ile birlikte gözaltına alındıktan sonra tutuklanan JINHA muhabiri Vildan Atmaca, tahliye edildi.

A+A-

Van'da haber takibi yaparken gözaltına alınıp tutuklanan Jin Haber Ajansı (JINHA) muhabiri Vildan Atmaca tahliye edildi.

Erciş ilçesi Tendürek Mahallesi'nde 13 Kasım günü üç PKK'li ile bir astsubayın yaşamını yitirdiği çatışmanın haberini takip ederken, darp edilerek gözaltına alınan ve tutuklanan Atmaca'nın ilk duruşması bugün Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada, kimlik tespitinin ardından Atmaca'nın avukatı Sebahattin Kaya söz aldı.

Atmaca'nın Facebook hesabından paylaştığı Kadın Savunma Birliği (YPJ) savaşçısı Arin Mirkan fotoğrafının örgüt propagandasına delil sayılamayacağını söyleyen Kaya, YPJ'nin hiçbir ülkede “terör örgütü” listesinde bulunmadığın belirterek, söz konusu yargılamanın hukuksuz olduğunu, müvekkili Atmaca için tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Savunma ardından konuşan Atmaca ise baraatini istedi.

Atmaca'nın tutuklu bulunduğu süre ve delilleri karartma şüphesinin bulunmadığını göz önünde bulunduran iddia makamı da Atmaca'nın tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Söz konusu talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, Atmaca'nın tutuksuz yargılanmasına karar vererek, duruşmayı 21 Ocak 2016 tarihine erteledi.

Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Atmaca'nın önümüzdeki saatlerde cezaevinden çıkması bekleniliyor.

Ne olmuştu?

Aralarında imc tv muhabiri Bekir Güneş'in de olduğu gazeteciler 13 Kasım'da Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Yılmaz'ı gözaltına almaya çalışan sivil polislere kimlik sormuş ancak polisler havaya ateş açarak, Yılmaz ile birlikte kimlik soran diğer gazetecileri darp ederek gözaltına almıştı.

Erciş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 9 saatlik gözaltının ardından Bekir Güneş, Ruşen Takva ve Ömer Yılmaz ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken İdris Yılmaz ve Vildan Atmaca tutuklanmışlardı.

Öte yandan gazeteciler hakkında Erciş Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4 polis dava açtı.

Polisler, gazetecilerin 13 Kasım'da İdris Yılmaz'ın gözaltına alınması sırasında ‘kendilerine direndiklerini ve mukavemet ettiklerini' gerekçe gösterdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.