Rusya'da vaka sayısı 300 bini aştı

Rusya'da vaka sayısı 300 bini aştı

Rusya'da korona virüsü kaynaklı vakaların sayısı 300 bini aştı. Vakaların yoğunlaştığı başkent Moskova'da Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, ölüm oranının mayıs ayında nisan ayına göre daha yüksek olduğunu söyledi.

A+A-

En çok korona virüsü vakası görülen ülkeler arasında ABD'den sonra ikinci sırada gelen Rusya'da, toplam vaka sayısı 300 bini aştı. Günlük verilerde azalma gözlenirken, 1 Mayıs'tan bu yana en düşük günlük vaka tespiti yapıldı.

Son bir günde 8 bin 764 enfeksiyon vakasının tespit edildiği ülkede Covid-19 kaynaklı ölümlerin sayısı 2 bin 292'ye, toplam vaka sayısı 308 bin 705'e çıktı.

MOSKOVA BELEDİYE BAŞKANI SOBYANİN: ÖLÜM ORANI DAHA YÜKSEK

Vakaların yoğunlaştığı başkent Moskova'da ise Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ise mayıs ayındaki ölüm oranının nisan ayına kıyasla daha yüksek öldüğünü söyledi. Rusya'da korona virüsü salgınıyla ilgili yaptığı yorumlarla dikkat çeken Sobyanin, daha önce de gerçek vaka sayısının resmi verilere göre daha yüksek olduğunu söylemiş, birçok insanın Covid-19 belirtisi göstermediğini dile getirmişti.

MIŞUSTİN: İSTİKRAR SAĞLANDI 

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Rusya temsilcisi Melita Vujnovic ise bugün yaptığı açıklamada durumda ‘istikrar sağlandığını' söyledi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin de Vujnovic'iç açıklaması üzerine ‘daha stabil bir sürece geçiş yapıldığını' ve kısıtlamaların uygulandığı bölgelerde tedbirlerin hafifletilmesi gerektiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.