HDP ve DBP'den Yüksekova'da 'Hayır' mitingi

HDP ve DBP'den Yüksekova'da 'Hayır' mitingi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde HDP ve DBP’nin düzenlediği “Hayır” mitingine binlerce kişi katıldı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM fotoic

Yüksekova Devlet Hastanesi karşısında bulunan boş arazi'de, HDP'nin düzenlediği mitinge HDP Grup sözcüsü Osman Baydemir, HDP Urfa Milletvekilli Dilek Öcalan, sanatçı Xêro Abas ve binlerce vatandaş katıldı.

Mitinge katılanlar polisin, aramasından sonra alana alındılar. Polis, miting alanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alırken, miting alanını da bariyerlerle çevirdi.

“YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN BU ALANI DOLDURDUNUZ

Hiçbir zaman teslimiyeti kabul etmediklerini belirten Urfa Milletvekili Dilek Öcalan,”illa ki başaracağız, Bu günde bu alanı doldurduğumuz gibi bu kararı bu gün bu alanda verdiniz. Bir kararımız kaldı onu da 16 Nisan'da yapılacak olan referandum seçiminde sandıkta vereceğiz. Yağmur çamur demeden bu alanı doldurdunuz.

“BİZ BU YASAYI KABUL ETMİYORUZ”

Öcalan, “Biz biliyoruz ki onların dediklerinin arasında hiçbir şey olumlu geçmiyor. Çıksınlar meydanlara biz iyi bir şey için, toplum için bir şeyler düşünüyoruz desinler. Bu yasa içerisinde ne kadın, ne çocuk, ne de işçi var biz bu yasayı kabul etmiyoruz. Ve biz buradan tekrar hayır, hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

“YÜKSEKOVA AMED'İN TA KENDİSİDİR”

Ardından, cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Yüksekova halkına selamlarının olduğunu söyleyen HDP Grub sözcüsü Osman Baydemir ise, ” Hakkâri Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan'ın sizlere binlerce kez selamları var, özgürlük tutsaklarının binlere selamları var. Allahın izniyle gün gelecek sizlerle beraber olacaklar, sizlerin içerinde olup annelerimizin ellerinden öpecekler. İnanıyorum ki Yüksekova halkı unutmamıştır, Ben Yüksekova nevrozunda burasın için küçük Amed demiştim ama yanılmışım çünkü Yüksekova küçük Amed değil, Yüksekova Hevler'in, Amed'in ve Muhabat'ın ta kendisidir” dedi.

“KÜRDÜN DERMANI BARIŞTIR, KARDEŞLİKTİR”

Baydemir, “40 milyon Kürt halkının derdi var, Yüksekovalının derdi var ve biz çok iyi biliyoruz ki, Yüksekova'nın dermanı, 40 milyon Kürt'ün dermanı barıştır, kardeşliktir ve eşitliktir” diyerek sözlerini şu şekilde bitirdi;  Ölümle, zulümle bir iktidar inşa ettiler, her bir kışın sonu mutlaka bahardır. Şimdi yüzde 10'lu barajı yüzde 50'ye çıkarmak istiyorlar ki bir daha Kürt halkının rengi, dili ve sesi hiçbir yerde duyulmasın. Bu fikir saddam'ın fikridir,  Saddam kendi zulmünün kurbanı oldu. O dönemin nemrutu firavun'u zulümlerine kurban oldular. Bu dönemim Saddamları ise Allahın izniyle kendi zulmünün kurbanı olacak. Halepçe'de 5 bin Kürt katledildi.”

Konuşmaların ardından miting sanatçı Xéro Abbas'ın seslendirdiği şarkılar ile sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.