HDP’nin Van Mitingi Başladı

HDP’nin Van Mitingi Başladı

Van’da HDP Van İl Örgütü tarafından ‘Baskıya sömürüye ve Sokağa çıkma yasaklarına karşı alanlara çıkıyoruz’ şiarıyla düzenlenen ve Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın katılacağı miting başladı.

A+A-

Van'da Beşyol mevkii HDP Van İl binası önünde ‘Baskıya sömürüye ve Sokağa çıkma yasaklarına karşı alanlara çıkıyoruz' şiarıyla düzenlenen miting için soğuk ve yağışlı havaya rağmen alanda binlerce kişi toplandı. Mitinge HDP Van Milletvekilleri, Belediye Eş Başkanları, HDP-DBP İl ve İlçe Örgütleri katılıyor. Miting nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana gelenler 3-4 arama noktasından geçirildikten sonra içeri alınırken, polisler çevrede köpeklerle bomba araması yaptı. Yoğun kar yağışı olmasına rağmen halk miting alanına gelmeye devam ediyor. Mitingin başlaması ile birlikte kitlenin on binlere ulaşması bekleniyor. Miting alanında toplanan halk ‘PKK halktır, halk burada', ‘Katil Erdoğan', ‘Terörist Erdoğan', ‘Biji Berxwudana Cizrê' ve ‘Biji Serok Apo' sloganları atılıyor. Mitingine halk yöresel renkleri ile katılıyor.

İlçelerden gelenler ise Jandarma ve polisler tarafından durduruldu. Jandarma ve Polisin tüm girişimlere rağmen miting konvoylarını beklettiği öğrenildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.