İçişleri Bakanlığı’ndan Ağrı açıklaması

İçişleri Bakanlığı’ndan Ağrı açıklaması

İçişleri Bakanlığı’ndan Ağrı’daki çatışmaya ilişkin yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, onları her türlü tehdit ve baskıya karşı korumak için gerekli tedbirlerin alınmasına devam edilecektir” ifadesi yer aldı.

A+A-

İçişleri Bakanlığı Ağrı'nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Türk Silahlı Kuvevetleri'nin (TSK) bölgede operasyon başlatması üzerine PKK'liler ve askerler arasında yaşanan çatışmaya ilişkin açıklam yaptı.

Açıklamada, 11 Nisan'da Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde fidan dikme etkinliğine, PKK'lilerin geleceği istihbari bilgisi alındığı ileri sürülen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlara yönelik ‘silahlı propaganda' yapmasının önüne geçilmesi, yaklaşan seçim öncesi vatandaşların hür iradelerinin baskı altına alınmaması ve etkinliğe katılacakların güvenliğinin sağlanması maksadıyla bölgede jandarma birimlerimiz görevlendirilmiştir.

“Bölgeye geçiş sırasında saldırı olması, kamu düzenine ilişkin hassasiyetimizi doğrulamakta ve alınan tedbirlerin gerekliliğini göstermektedir.

“Güvenlik nedeniyle, vatandaşların çatışma bölgesine girmemesi için önlem alınmış, bölgeye girmek isteyen vatandaşlara izin verilmemiştir.

“Ancak saat 16:00 sıralarında arama noktalarının bulunduğu yere yakın tarla ve arazilerin boş kesimlerimden bazı vatandaşlar yaya olarak çatışmanın olduğu bölgeye girmiş, terör örgütü mensuplarının ateş ettiği bölgeye intikal etmişlerdir.

“Bu esnada jandarmamız, kendilerine ait uyku tulumları ile yaralılarımızı helikopterlerin bulunduğu yere nakletmeye çalışırken, bölgeye giren vatandaşlar yaralıların kendilerinin de yardımıyla tahliye edilmesini talep etmiş, akabinde yaralıların taşındığı uyku tulumunun kenarından tutmak suretiyle taşıma faaliyetine katılmışlardır.”

Ne olmuştu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde yapılmak istenen ağaç dikimi öncesi Ağrı'nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Türk Silahlı Kuvevetleri'nin (TSK) bölgede operasyon başlatması üzerine PKK'liler ve askerler arasında çatışma çıktı.

Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada çatışmada 5 PKK'linin yaşamını yitirdiği, 1 PKK'linin ise yakalandığı öne sürüldü. Ayrıca 4 askerin de yaralandığı belirtildi.

HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Sabri Tayfun imc tv'ye yaptığı açıklamada ise çatışmada bir PKK'linin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Çatışma sonrası bölgeye gitmek isteyenlerin üzerine askerlerin ateş açması sonucu HDP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak yaşamını yitirdi, MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa ise yaralandı.

KCK çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada “Ateşle oynamaya devam ederlerse kendi sonlarını getirirler” ifadelerini kullandı.imc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.