İHD: Gümrük memurlarını biz aldık

İHD: Gümrük memurlarını biz aldık

İHD, 20 gümrük memurunun kurtarılmasını HDP ile birlikte organize ettikleri belirterek, hükümeti sadece sınırı geçerken bilgilendirdiklerini söyledi.

A+A-

Hükümet yetkililerinin “20 gümrük memuru kurtarıldı, biz getirdik” açıklamasına İHD, sürecin başından sonuna kadar HDP ile birlikte memurların kurtarılmasını organize ettiklerini, sadece Kürdistan Federe Bölgesi'ne geçerken hükümeti bilgilendirdiklerini söyleyerek yanıt verdi.

DİHA'nın haberine göre; PKK'liler tarafından alıkonulan 20 gümrük memurunun İHD heyeti tarafından teslim alınmasının ardından hükümet yetkilileri memurların kendileri tarafından kurtarıldığı açıkladı.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, insani nedenlerden dolayı girişimlerde bulunduklarını ve asıl isteklerinin bütün bu acıların yaşanmasının bitmesi için savaşın sona ermesi olduğunu söyledi.

Girişimlerine STK'lar ve HDP'den de destek geldiğini belirten Türkdoğan, “Bizim heyetimiz gümrük memurlarını teslim aldı, Türkiye'ye doğru yoldalar” dedi.

Devletin bu serbest bırakma olayına dahil olmadığını sadece heyeti gönderdikleri zaman devleti bilgilendirdiklerini belirten Türkdoğan, PKK'nin elinde sivil gümrük memurlarının dışında asker ve polis rehineler olduğunu belirterek, “Bunu biliyoruz ama kaç kişi olduklarını bilmiyoruz. Sivil memurların serbest bırakılmasına olumlu yanıt verildi, fakat asker ve polislerin serbest bırakılması için herhangi bir cevap verilmedi bize. Dolayısıyla gümrük memurlarının serbest bırakılmış olması, rehine sorununu bitirmedi. Halen ailesine kavuşmayı bekleyen insanlar var ve biz bir an önce bütün insanların ailesine kavuşmasını istiyoruz” diye konuştu./imc

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.