Independent: Türkiye’nin saldırıları IŞİD’den daha kötü

Independent: Türkiye’nin saldırıları IŞİD’den daha kötü

Independent gazetesi, Türkiye’nin Irak Kürdistanı’nda düzenlediği hava saldırılarını yerinde inceledi. Gazeteye konuşan Mahmur kampı yetkilisi, “Türkiye’nin saldırıları IŞİD’den daha kötü” dedi.

A+A-

Britanya'da yayım yapan The Independent'in muhabiri Cathy Otten, Irak Kürdistanı'na giderek Türkiye'nin hava saldırılarını yerinde inceledi.

Mahmur Mülteci Kampı'nı ziyaret eden gazeteci Otten, Zergele katliamının tanıklarıyla konuştu.

Türkiye'nin PKK'ye yönelik başlattığı hava saldırılarının iki yıllık ateşkesi sonlandırdığını ifade eden gazeteci, Zergele köyünde büyük çapta yıkım gerçekleştiğini ve çok sayıda ceset olduğunu ifade ediyor.

Otten'a konuşan Mahmur kampının sorumlusu Ramazan Bozan, Türkiye'nin hava saldırılarının IŞİD'in saldırılarından daha kötü olduğunu ifade etti.

ABD'nin Türkiye'ye PKK'ye karşı kendini savunma hakkı tanıdığını ifade eden Independent muhabiri, Suriye'de kardeş örgüt YPG-YPJ'ye ise hava desteği sunduğunu kaydetti.

Mahmur kampı sorumlusu Bozan, ABD'nin ikili tutumunu “ihanet” olarak niteledi.

Otten, sivillerin Kandil ve Mahmur çevresindeki köyleri boşalttığını da aktardı.

 Ne olmuştu?

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçaklarının sivillerin bulunduğu Kandil'in Zergele Köyü'nü bombalaması sonucu 8 sivil hayatını kaybederken 15 kişi sivil de ağır yaralandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani de Zergele köyündeki katliama ilişkin yaptığı açıklamada, sivillerin katledilmesini kınayarak Türkiye'den sivil yerleşim yerlerini hedef almaması istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bunu yapanların savaş suçuyla yargılanacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, “Hava harekâtı sırasında PKK kayıplarının yanı sıra sivil kayıplar da meydana geldiği yönündeki haberler üzüntüyle karşılanmış ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatılmıştır” denilmişti.

TSK'dan Zergele açıklaması

Açıklamada, “Irak kuzeyindeki ve yurt içindeki PKK'ya ait hedefler, çok titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda, görüntülü verilere dayalı olarak teyit edilmiş şekilde, ehil personel tarafından belirlenmektedir. Basında yer alan iddia yeniden değerlendirilmiş, vurulan hedefin bir köy olmayıp bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin barınma alanı olduğu, bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir” denildi./İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.