Kadın Özgürlük Meclisi Suruç’ta inceleme yaptı

Kadın Özgürlük Meclisi Suruç’ta inceleme yaptı

Kadın Özgürlük Meclisi Suruç Katliamı’na ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Suruç’a gitti. Meral Danış Beştaş, “Olayda resmi yetkililerin ihmalinin olduğunu söylemek çok hafif kalır” dedi.

A+A-

Kadın Özgürlük Meclisi'nin heyeti, Lice'nin ardından 32 kişinin hayatını kaybettiği Katliama ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Suruç'ta gitti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Beyza Üstün, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, İmralı Heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık, Sema Koç, Gülsüm Ağaoğlu, Nimet Tanrıkulu, Necla Köroğlu, Ülkü Baytaş, Ezra Elbistan, Av. Gülay Koca ve Bedriye Yorgun'un da aralarında bulunduğu heyet, Suruç Belediye Eşbaşkanı Zuhal Ekmez'i makamında ziyaret etti, katliama ilişkin bilgi aldı.

Heyetin çalışmalarına ilişkin olarak bilgi veren HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Gençlerin ilçeye gelişinden resmi yetkililerin haberi var. Ayrıca ilçeye iki gün önce güvenlik takviyesi yapılmış. Ancak bu takviye, gençleri bir saldırıdan korumak için değil, gençler bir tehdit olarak görüldüğü için yapılmış. Resmi yetkililer ısrarla saldırı olacağına dair istihbari bir bilginin olmadığını söyledi” dedi.

Açıklama sırasında olay yerine polisin olmadığının ve kamera kaydının da bulunmadığının teyit edildiğini söyleyen Beştaş, “Olayda resmi yetkililerin ihmalinin olduğunu söylemek çok hafif kalır. Adli ve idari makamların katliam karşısında yaptıkları, söylemleri, böyle bir katliama sebebiyet verdiklerini gösteriyor” diye konuştu.

Heyet dün de Dyarbakır'ın Lice ilçesinde incelemelerde bulunmuştu. Beştaş, “Tanıklarla görüştük, onlar helikopterlerden toz şeklinde bir malzemenin atıldığını, orman yangınlarının bu şekilde çıkartıldığını, söndürülmesi yönündeki çağrılarının karşılık bulmadığını, en son HDP ve DBP'liler ile birlikte söndürdüklerini anlattılar” dedi./İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.