Önder: Gazeteciler gitsin, bakalım Öcalan ne diyecek

Önder: Gazeteciler gitsin, bakalım Öcalan ne diyecek

HDP Ankara milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, hükümete seslenerek Öcalan’la görüştürülmemelerine ilişkin, “Bizi götürmezsiniz siz kendinize yakın insanları götürürsünüz. Size yakın gazeteciler gitsin, tut deyince tutan, yut deyince yutan etrafınızda

A+A-

HDP'nin Ankara Milletvekili ve Ankara milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, Ayşegül Doğan'la Güncem Müzakere'de çözüm sürecinde Öcalan'ın silah bırakma çağrısı iddialarına, Öcalan'ın neden konuşturulmadığına ve birçok konuda açıklama yaptı.

Silahsızlanma konusunda söz verildiğine ve Öcalan'ın bunu gerçekleştireceğine ancak bunu HDP'lilerin engellediğine dönük tartışmalara ilişkin konuşan Önder, bu söylenenlerin 24 saatlik bir değeri olduğunu belirterek, “Doğruysa, git Öcalan'dan böyle bir çağrıyı al, elini tutan mı var? Doğruysa, bizi götürmüyorsun, sana bağlı gazetecileri al, git Sayın Öcalan'dan bu demeci al, görüntüsünü al bizi de mahcup et” dedi.

Öcalan'ın fikrini çabuk değiştiren bir insan olmadığını belirterek, “Tamam götür Anadolu Ajansı'nı al, İmralı 1,5 saat. Gidin Sayın Öcalan bu değerlendirmeleri yapsın” ifadesini kullandı.

Önder, devamında şöyle konuştu:

“Yalçın Akdoğan gitse, ben biliyorum onun söylemesinin bir kıymeti yok ama Sayın Öcalan bunu değnekle kovalamaz, insan ilişkilerinde çok özenli birisidir. Ama sanırım epey mahcup eder. Sadece konuşulanları, sadece verilen sözleri, sadece tutulmayan işleri hatırlattı zaman.

Dolayısıyla hükümetin bu tezi çökmüş oluyor. Eğer bu değerlendirmelerin trilyonda biri doğru olsaydı, o trilyonda birine bahis oynayacak kadar çaresiz durumdalar, giderlerdi ve o demeci alır gelirlerdi.”

Öcalan neden konuşturulmuyor ve haber alabiliyor musunuz?

Ayşegül Doğan'ın sorusuna Önder, “Tecrit altındadır nokta. Bu kadar basit. Kimse bunu başka bir bahaneyle başka bir kavramsallaştırmaya götürmesin. Sayın Öcalan daha önce denendiği ve netice alınamadığı gibi egemenler açısından bugün de tecrit altındadır. En önemli kısmı budur. Bizi götürmezsiniz siz kendinize yakın insanları götürürsünüz. Götürün akademisyenleri götürün, bilim insanları gitsin, size yakın gazeteciler gitsin, tut deyince tutan, yut deyince yutan etrafınızda bir sürü adam var. Onları gönderin hele bakalım ne diyecek. Tecrit altındadır. Başka her konuşma tecridi gölgeleyecek bir tartışmaya kapı aralar” diye yanıt verdi.

Neden tecrit altında?

Önder tecridin sebeplerini ise şöyle açıkladı:

“Onun önermelerinin gücü karşısında kendi cılızlıkları ve acziyetleridir. Bu kadar.”/imc

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.