Önder: İzleme heyeti listesini Cumhurbaşkanlığı sızdırdı

Önder: İzleme heyeti listesini Cumhurbaşkanlığı sızdırdı

HDP Ankara Milletvekili Önder izleme heyetinde yer alacak isimlerin Cumhurbaşkanlığı tarafından hükümete yakın bir televizyon kanalına sızdırıldığını, Öcalan’ın da silah bırakma için tarih vereceği sürecin de Cumhurbaşkanlığı tarafından engellendiğini söy

A+A-

HDP'nin İmralı Heyeti'nde yer alan Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder CNN Türk'te katıldığı ‘Neler Oluyor?' programında, izleme heyeti oluşsaydı PKK lideri Öcalan'ın PKK'ye silah bırakma kongresi için tarih vereceği sürecinin köşk tarafından kesintiye uğratıldığını söyledi.

Önder, Dolmabahçe mutabakatıyla ilgili yeni bilgiler de paylaştı. Mart ayında izleme heyeti konusunda hükümetle anlaşmaya varıldığını söyleyen Önder, “Daha sonra hükümete yakın bir kanalda birden izleme heyeti konusunda isimler çıkmaya başladı. Köşk'ten bu kanala servis yapılmış” iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanu Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Dolmabahçe mutabakatını tanımadığını açıkladığı toplantıda soruyu da aynı kanalın muhabirinin sorduğuna dikkat çeken Önder, bu sürecin hazırlanmış bir süreç olduğunu söyledi.

Mutabakatın büyük umut yarattığını belirten Önder, “İzleme heyetinin nezaretinde gerçekleşecek olan bu görüşmede Abdullah Öcalan PKK'ye silah bırakma kongresi için tarih vererek, bir çağrı yapacaktı. Ancak izleme heyeti işi köşk tarafından kesintiye uğratılınca bu çağrı yapılamadı” dedi./İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.