Sebahat Tuncel serbest bırakıldı ama...

Sebahat Tuncel serbest bırakıldı ama...

HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel hakkında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece 'yurtdışına çıkış yasağı' kararı verildi.

A+A-

HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan 2 ayrı soruşturma kapsamında bu sabah İstanbul Atatürk Havalimanı'nda polislerce gözaltına alındıktan götürüldüğü Bakırköy Adliyesi'ne getirildi. 2011 yılında Bağcılar'da katıldığı bir etkinlikte ve 2013 İstanbul Newroz'un yaptığı konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Tuncel'in savcılık ifadesi alındı. Yöneltilen suçlamaya dair avukatı eşliğinde alınan ifadesi sonrası "Adli kontrol tedbirlerinin uygulanması" talebiyle Nöbetçi Mahkemeye sevk edilen Tuncel, "yurtdışına çıkış yasağı" konularak serbest bırakıldı.

Mahkeme, Tuncel'e dair verdiği "yurtdışına çıkış yasağı" kararının gerekçesi olarak ise "Suçun vasfı ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi bulunduran delillerin varlığı, mevcut delil durumu, suç için öngörülen cezanın üst sınırını" gösterdi.

Serbest bırakılması sonrası DİHA'ya konuşan Tuncel, ise "Kürt sorununun çözümüne ilişkin görüşlerimi aktardığım bir konuşma yapmıştım. Zaten devlet, Abdullah Öcalan ile bu konuda görüşme yapmıştır. Bu konuşmada suç unsuru yoktur. Ben siyasetle uğraşıyorum. Siyasi düşüncelerimi uygun platformlarda dile getiriyorum. Bu da bu çerçevede görüşlerimi dile getirdiğim bir konuşmadır. Bu toplantı valilikten alınmış izinle yapılmış olan bir Newroz kutlaması idi. Fezlekede yazılı suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı./diha

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.