Süleyman öğretmeninin taziyesine kitlesel ziyaret

Süleyman öğretmeninin taziyesine kitlesel ziyaret

Suruç'ta bombalı saldırı ile gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitiren İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu için Yüksekova'nın Dize Mahallesi'nde açılan taziye çadırına kitlesel ziyaret gerçekleştirildi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM
fotoic

Kobanê'nin inşası için Suruç'ta bulunan SGDF'li gençlerin yaptığı açıklama sırasında bombalı saldırı ile gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitiren İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu için Yüksekova'nın Dize Mahallesi'nde aile evi önünde açılan taziye çadırına kitlesel ziyaret gerçekleştirildi. DBP ilçe binasında bir araya gelen aralarında HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Gever Demokratik Toplum Meclisi, DBP, HDP, MEYA-DER, KESK, Eğitim-Sen yöneticileri, Barış Anneleri, Azadiya Welat ve KJA aktivistlerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, taziye çadırına doğru yürüyüşe geçti.

Taziye çadırına PKK Lideri Abdullah Öcalan ile Süleyman öğretmenin posteri, PKK, KCK, YPG bayrakları ile "Süleyman Aksu ölümsüzdür" ve "Kobanê'ye oyuncak götürüyorlardı" pankartları asılırken, kitle taziye dileklerinde bulunduktan sonra saygı duruşunda bulundu. Ardından söz alan MEYA-DER Temsilcisi Cengiz Ortaç, "Bu onurlu mücadelede yaşamını yitiren, can veren tüm yoldaşları minnetle anıyoruz. Yoldaşlarımızın mücadelesini sürdürme sözü veriyoruz. Öncelikle ailemizin, tüm öğrencilerin başı sağolsun" dedi.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN İRADEMİZ KAZANACAK

Ortaç'tan sonra konuşan HDP vekili Zeydan ise, "Şehidimizin yoldaşlarının başı sağolsun. Bugünlerde Kürt halkı üzerinde büyük katliamlar gerçekleştiriliyor. İşgalçi devletler Kürtlerin başarısında korkuyor. İnsalık için Kobanê'ye giden, oyuncak götüren öğretmen, avukat, doktor ve öğrencileri katlettiler. Bedeli ne olursa olsun, irademiz kazanacak" ifadesinde bulundu.

SÜLEYMAN AKSU KÜRDİSTAN'IN OĞLUDUR

Aile adına taziyeleri kabul eden Aksu'nun halasının oğlu Faris Çetinkaya da, "Süleyman yoldaş tüm Kürdistan'ın şehididir. Kürt halkının onuru, şehididir. Yaşasın Kürdistan, yaşasın mücadelemiz" şeklinde konuştu. Aksu'nun annesi Kudret Aksu da konuştuğu zaman birçok anne göz yaşlarını tutamadı. Anne Aksu, "Süleyman Kürdistan'ın oğludur. Süleyman Kürdistan'ın şehididir. Başkan Apo'nun ve Kürdistan'ın başı sağolsun" dedi. Konuşmalar esnasında Aksu'nun kız kardeşleri ve ablaları Süleyman öğretmenin fotoğraflarına sarılarak göz yaşlarına boğuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.