Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları'nın Bayram Mesajı

Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları'nın Bayram Mesajı

Yüksekova Belediye Eş Başkanları, Kurban Bayramı dolayısıyla Kürtçe ve Türkçe bir mesaj yayımladılar.

A+A-

Yüksekova Belediye Eş Başkanları Ruken Yetişkin ve Tacettin Safalı, Ramazan Bayramı dolayısıyla Kürtçe bir mesaj yayımladılar. 

Eş Başkanların, Kürtçe yayınladığı mesajda şu sözlere yer verildi:

Em di despéké Cejna Remezan'é tevahîya gelé kurd bi teybet Gelé Gever'é pîroz dikin u Héwî dikin ku ew Cejne bibe sedema Aşitî, Aramî u Azadîya Gelé Kurd.       

Di wan Rojada Şoreşa Rojava té pîrozkirin. Emjî ser navé Gelé Geveré Şoreşa Rojava Pîroz dikin u şexsé Şehîdén Rojavada hemu Şehîdét xwe bîrtînin. Bejna xwe li ber wan di tewînin.

Bi banga Réberé gelé Kurd, bréz Abdullah Öcalan dema Aşitî u çareserîyé despékir. Bréz Öcalanra hewdîtin hatin kirin. Piştî Helbijartinén giştî AKP é Dengé dixwast ne estand. Dîsa xwast Tola xwe li gelé Kurd bistîne. Ev çend mehin seroké gelé Krud re hewdîtin ne hatîye çékirin.

Em derfeta Cejna Remezané banga AKP u Devleté dikin. Werin ew desté Aşitîyé hatîye diréjkirin bigrin. Péwajoyé qurban a Kîn u Nefreta xwe nekin. Tecrît a li ser Seroké gelé Kurd Bréz Öcalan rakin.

Dîsa em bi wan hestane Cejna tewahîya gelé kurd bi teybet gelé Geveré Pîroz dikin.

                                                                                Hewserokén Şaredarîya Geveré

Biz başta tüm Kürd Halkının, Özellikle Gever Halkının Ramazan Bayramını Kutluyoruz. Bu Bayramın Barışa, Huzura ve Özgürlüklere vesile olmasını diliyoruz.

Bugünlerde Rojava direnişi ile elde edilen Zafer Kutlanıyor. Bizde Gever halkı adına, Rojava Direnişini Kutluyoruz. Rojava direniş Şehitleri şahsında, tüm Şehitlerimizin anıları önünde saygı ile eğiliyoruz.

Kürd Halk Önderi, sayın Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile, Kürd sorunu Çözüm ve Barış süreci başlatılmış, Sayın Öcalan ile görüşmeler yapılıyordu. Ancak yapılan genel Seçimlerde, AKP istediği oyu alamayınca, Kürd Halkından intikam almak istiyor. Aylardır Kürd halk Önderi Sayın Öcalan ile görüşmeler kesilerek, ağır Tecrit uygulanıyor.

Biz bu Bayram vesilesi ile AKP ve Devlete çağrıda bulunuyoruz, Gelin Barış sürecini Kininize Nefretinize Kurban etmeyin. Uzatılan Barış elini geri çevirmeyin. Kürd Halk Önderi Sayın Öcalanın Üzerindeki Tecriti kaldırın.

Biz bu Duygularla, tekrar tüm Kürd Halkının, Özellikle Gever halkının Ramazan Bayramını kutluyoruz.

                                                                         Gever Belediye Eş Başkanları 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.