Yüksekova 'Silvan' için yürüdü

Yüksekova 'Silvan' için yürüdü

Silvan’da 10 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde protesto edildi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoicDiyarbakır'ın Silvan ilçesinde 10 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağı ile ilçede yaşananlar Yüksekova'da düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

HDP ilçe binası önünde toplanan binlerce kişi sloganlar eşliğinde Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti.

Kitle Otel Oslo önüne gelirken cadde üzerinde polisler tarafından zırhlı araçlar konumlandırıldı. Kitle ile polis arasında herhangi bir gerginliğin çıkmaması için HDP'li de yetkililer önlem aldı. Buradan Zagros İş Merkezi önüne gelen kitle bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Ardından konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir katliam gerçekleştirildiğini belirterek, “Silvan ile Yüksekova'nın hiçbir farkı yoktur. Herkes bilsin ki Silvan yalnız değildir. Büyük devletlerin gücü tank,top ile değil adaleti ile ölçülür” dedi.

Ardından HDP İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut basın metnini okudu.

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecini bitirdiğini belirten Turgut, devletin sokağa çıkma yasağı ile birçok kişiyi öldürdüğünü ve bu kişileri terörist ilan ettiğini belirtti.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerlerde yurttaşların ekmek ve ilaç gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını kaydeden Turgut,  “Bu ne kindir, bu ne düşmanlıktır. Bilinsin ki bu halk meşru taleplerinden asla vazgeçmeyecektir" şeklinde konuştu.

Silvan'da uygulanan sokağa çıkma yasağına tepki gösteren Turgut, “Dünya, söz konusu Kürtler olunca kör ve sağır oluyor. Bunu Halepçe, Dersim, Rojava, Roboski ve Cizre'de gördük” ifadelerini kullandı.

Silvan'daki sokağa çıkma yasağının kaldırılması çağrısında bulunan Turgut, “Kürtler hiçbir halkın düşmanı değildir. Sadece kendi kimliğimiz ile yaşamak istiyoruz” dedi.

Turgut, konuşmasının sonunda PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit uygulandığını kaydederek, bu uygulamanın sonlandırılmasını talep etti.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan kitle daha sonra dağıldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.