Yüksekova’da 'davullu düdüklü barış' yürüyüşü

Yüksekova’da 'davullu düdüklü barış' yürüyüşü

Son günlerde giderek şiddetlenen çatışmalı ortamın son bulması amacıyla Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde binlerce kişinin katıldığı davullu düdüklü barış yürüyüş yapıldı.

A+A-

Türkiye'de son zamanlarda yapılan operasyonlara ve çatışmalara dur diyerek tekrar huzur ve barış ortamının yaratılması için Gever Demokratik Toplum Meclisi Bileşenleri tarafından yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

İlçenin cezaevi kavşağında bir araya gelen binlerce kişi, düdük çalıp, ellerine aldıkları davul, tencere, tava ve tenekelere vurarak Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Oslo oteli önüne geldi. Kitle buradan tekrar basın açıklamasının yapılacağı Şemdinli yolu üzerine kadar yürüdü.

İlçedeki sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı yürüyüş sırasında, ‘Size savaş yaptırmayacağız', ‘Barış, annelerin tabutlara değil evlatlarına sarılmasıdır', ‘İmralı'ya tecrit barışa tecrittir' yazılı dövizler taşınarak, sık sık barış sloganları atıldı.

Cezaevi kavşağında toplanan kitleye hitaben konuşan HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Ferman Öztunç, tarihte Kürtlere yönelik yapılan katliamların miladının dolduğunu söyleyerek, Kürt halkı ayakta olduğu sürece kimsenin bu halka katliam yapamayacağını belirtti.

Ardından basın açıklamasını okuyan Demokratik Toplum Koordinasyonu Eşbaşkanı Deniz Bülbün, PKK lideri Abdullah Öcalan tarafından çözüm sürecinin başlatıldığını fakat bu süreçte AKP hükümeti tarafından herhangi bir adım atılmadığını söyledi.

Bülbün, son zamanlarda daha önce yürütülen imha ve inkar politikalara tekrar geçildiğini belirterek, yaratılan çatışmalı ortamın son bulması çağrısında bulundu.

Kitle daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Yüksekova'da 'davullu düdüklü barış' yürüyüşü galerisi resim 9

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.