Yüksekova’da 'Öcalan'a Özgürlük' Yürüyüşü

Yüksekova’da 'Öcalan'a Özgürlük' Yürüyüşü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Demokratik Gençlik Konfederasyonu (DEM-GENÇ) öncülüğünde, Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı'da tecrit uygulandığını ve 2 aydır İmralı heyetiyle görüştürülmediğini protesto ve meşaleli yürüyüşü düzenledi.

A+A-

YÜKSEKOVA'DA, DEM-GENÇ öncülüğünde toplanan aralarında Gever Kent Meclis Eşbaşkanı Şerafettin Dede, HDP, DBP ilçe Eşbaşkanların bulunduğu yaklaşık bin kişi, Abdullah Öcalan üzerinde tecrit uygulandığını söyleyerek, Öcalan fotoğraflarıyla slogan atarak meşalelerle yürüdü.

İftar saatinden sonra Sanat sokağında bir araya gelen kalabalık, ellerindeki meşalelerle slogan atarak, Cengiz Topel Caddesine yürüdü. Kalabalık daha sonra basın açıklamasının yapılacağı Sanat sokağına geldi. Burada kısa bir açıklama yapan Gever Kent Meclis Eşbaşkanı Şerafettin Dede, 16 yıldır Kürt Halk önderi Sayın Abdullah Öcalan zindandadır artık Kürt halkın sabrı kalmadığı tüm dünya tarafında açık ve net bir şekilde ispatlanmıştır. 7 Haziran seçimlerinde de açık bir şekilde kendini katlayan Kürtler artık istedikleri önderliğin serbest bırakılmasıdır. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın tutuklanması Kürt halkının katliamıdır. Diyen Dede, “ Öcalan'ın tutuklanması Kürtlerin kaybedilmesidir.  Öcalan'ın bırakılmaması Kürtlerin inkar edilmesidir. Dünyanın dört bir yerinde olan Kürtler artık bunu kabul etmiyorlar”. AKP hükümetine seslenen Dede, “ artık alel acele büyük bir savaşın sorumlusu olmayın, katliamların sorumlusu olmayın, Sayın Abdullah Öcalan'ın biran önce serbest bırakılıp Kürtlerin önderliğini dışarıda yapılsın istiyoruz dedi.”

Grup adına basın açıklamasının metni Dem-Genç Yüksekova sözcüsü Toprak Taşçı okudu. Taşçı, Kürt halk Önderi ve çözüm sürecinin mimarı Önder Apo'ya karşı yılardır tecrit politikaları uygulanmaktadır. Taşçı, “ 3 yıla yakın bir süredir önderliğin yoğun barışçıl çaba ve emekleriyle tek taraflı yürütülen çözüm süreci son zamanlarda önderliğimize olan yaklaşım ile son bulma aşamasına gelmiştir.

Taşçı, “ Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan şahsında tüm özgür insanlığa uygulanan ağırlaştırılmış tecriti kırmak için mücadele etme ve direnme gündür. Özellikle Türkiye ve Kürdistan halklarının yıllardır hayallerini kurduğu özgür, eşit ve savaşsız bir ülke umutları AKP'nin basit ve kirli çıkarılarına kurban edilmek istenmektedir.  Gever halkı olmak üzere tüm Türkiye ve Kürdistan halkları olarak AKP'nin kirli oyunlarına karşı duracağımızı ve önderliksiz bir barışının sağlanmayacağını içtenlikle belirtilmekteyiz.”

Taşçı, “ önderliğimiz özgürleştirilmeden halkların özgürleşmeyeceği, halkların özgürleşmediği bir çözüm sürrecinin yürümeyeceğinin açık ve net bir şekilde belirtiyoruz. Önderliğimizin üzerinde uygulanan bu tecridi kabul etmediğimizi belirtiyor ve önderliğimize dayatılan bu esaretin bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Sayın Öcalan'ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.