Yüzbinler Kazlıçeşme'de barajı yıkma sözü veriyor

Yüzbinler Kazlıçeşme'de barajı yıkma sözü veriyor

İstanbul'da düzenlenen 'Büyük insanlık' mitinginde Kazlıçeşme'yi dolduran yüz binler, 7 Haziran'da barajları yıkma sözü verirken, halka seslenen HDP İstanbul milletvekilli adayı Pervin Buldan, 'Şimdiden korksunlar bizden.

A+A-

1 kilo metre ötede AKP'nin mitingini yapan Erdoğan korksun bizden. Bugün milyonlar Kazlıçeşme'ye aktıysa devlet, AKP, iktidar bundan korksun biz geliyoruz" dedi. HDP İstanbul Milletvekili adayı Levent Tüzel de, "Onlar İstanbul'u fethe yönelirken biz emeklerimizle yürekleri fethettik" diye belirtti. 

HDP İstanbul İl Örgütü tarafından Kazlıçeşme'de gerçekleştirilen "Büyük İnsanlık" mitingi, yüz binlerin alanda buluşmasıyla başladı. "Bizler HDP, Bizler Meclis'e" sloganları eşliğinde başlayan mitingde, platforma çıkan HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Cesim Soylu ve Ayşe Erdem yüz binleri selamladı. Ardından konuşan Erdem, "Bugün burada bizi yalnız sananlar bizi görsün diye, bizleri bugüne kadar yok sayanlar bu kalabalığı görsün diye biz buradayız" dedi. Türkiye ve Kürdistan'ın gözünün İstanbul'da olduğunu dile getiren Soylu ise, seçimlere bir hafta kala başta kadınlar olmak üzere herkesin ev ev dolaşarak HDP'ye destek istemesi gerektiğini ve özellikle gençlerin seçim günü sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı. 

Erdem ve Soylu'nun ardından, sahne alan sanatçı Zelal Gökçe, şarkılarını Kobanê direnişinde yaşamını yitirenlere adadı. Gökçe'nin söylediği şarkılarla coşarak halay çeken yüz binler, 7 Haziran günü barajları yıkma sözü verdi. Gökçe'nin ardından, sahne alan sanatçı Aynur Doğan, "Oylar HDP'ye" diye çağrı yaptı. Sanatçıların sahne almasının ardından, HDP İstanbul milletvekili adayları platforma çıkarak halkı selamladı. Adaylardan söz alan HDP'nin engelli adayı Musa Piroğlu, Kobanê'de yaşamını yitirenlere ve işçilere selam göndererek, "Siz, bizi bu kürsüye çıkardıysanız, engelleri yıktıysanız, barajları da sarayları da yıkarız" dedi. "Bizler Gezi'den Lice'ye barışın köprüsünü kurduk" diyerek konuşmasına başlayan milletvekilli adayı Filiz Kerestecioğlu da, Rojava ve Kobanê'de barbarlığa karşı direnen kadınlara selam gönderdi. Kerestecioğlu, "Emeğimiz sömürülmesin diye IŞİD canavarlarına karşı yenilmeyelim diye Rojava ve Kobanê'de direnen tüm kadınlara selam olsun. Kadınlar olmadan barış olmaz, kadınlar barışın teminatıdır" dedi. 

'Gezi'deki gibi yeni yaşamı kurmaya hazırlanıyoruz'

Ermenice, Kürtçe ve Türkçe halkı selamlayan Ermeni aday Garo Paylan da, "8 gün sonra 7 Haziran akşamı halaylarımızla, horonlarımızla Meclis'teyiz" diyerek, "Seni Başkan yaptırmayacağız" sloganı attı. Genç aday Şerife Erbay ise, "Nerede bir ezilen olduysa biz gençler onların omuz başında olduk ve tıpkı Gezi'deki gibi yeni yaşamı kurmaya hazırlanıyoruz" dedi. Bir diğer HDP milletvekili adayı Erdal Ataş da, halklara karşı yapılanlara boyun eğmeyeceklerini kaydetti.

'HDP hırsızlıkla barajın altında bırakılırsa sonunuz geldi demektir'

HDP'nin ekolojist adayı Beyza Üstün, "Geliyoruz, korksunlar" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler yeni yaşamı örerken onlar dereleri, ormanları satmaya devam ediyorlar. Tüm halkları yan yana getirmeye hazır mısın İstanbul." HDP'nin Alevi adayı Turgut Öker, 8 Haziran'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günü olacağını dile getirdi. HDP'nin bir diğer milletvekili adayı Hüda Kaya da, tüm partililerden "Vicdanının farkında olan tüm inşalarımıza çağrıda bulunuyorum; 7 Haziran'da hırsızlara karşı tetikte olmak sizin de insanlık borcunuzdur. Eğer HDP'yi hırsızlıkla barajın altında bırakmaya çalışırlarsa sizin de sonunuz geldi demektir. Çünkü tüm ipleri eline alan o tek adam var ya artık parlamenter sistemin ipini çekecek" diye konuştu. 

'Onlar İstanbul'u fethe yönelirken biz emeklerimizle yürekleri fethettik'

Akademisyen aday Sezai Temelli de, "Sözümüz var Gezi'de şehit olanlara, Mezopotamya'ya Kobane'de şehit düşenlere, Soma'da ölenlere, şu an tutsak olan yoldaşlarımıza söz verdik hep beraber bu barajı yıkacağız" dedi. "Onlar İstanbul'u fethe yönelirken biz emeklerimizle yürekleri fethettik. Bunlara hayatın her alanında insanlığı öğreteceğiz. Sevgili Kibar Feyzolar bu Faşo Ağa düzenini değiştireceğiz ve biz kazanacağız" diyen HDP İstanbul Milletvekili ve İstanbul adayı Levent Tüzel de, "Geleceğimizi kazanacağız" dedi. 

'1 kilo metre ötede AKP'nin mitingini yapan Erdoğan korksun bizden'

Ardından konuşan İstanbul milletvekilli adayı Pervin Buldan ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a ve devrimci önderlere selam göndererek, "Bu resim barajları yıktığımızın resmidir, halkların elle vererek birlik ve beraberliğin göstergesi, barış sürecine sahip çıktığımızın resmidir. 7 Haziran'da sultanlığa, başkanlığa karşı ele ele vermeye hazır mısınız? Şimdiden korksunlar bizden. 1 kilo metre ötede AKP'nin mitingini yapan Erdoğan korksun bizden. Bugün milyonlar Kazlıçeşme'ye aktıysa devlet, AKP, iktidar bundan korksun biz geliyoruz" ifadelerini kullandı.
Daha sonra HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve HDP Antep Milletvekili adayı Celal Doğan alanı dolduranlar kitleye seslendi. 

'Gel Kuran'ı hakem edelim anadil helal mi, haram mı'

İlk olarak söz alan Altan Tan, "Bugün seçim bitti. 3 kilo metre ötede bu fotoğraf Ahmet Davutoğlu'nu bir tarafa Tayyip Erdoğan bir tarafa bayılttı. Meydan meydan geziyor ve diyor ki ey Kürt kardeşim beni anlayamadın. Peki sen bu Kürt kardeşlerini anlayabildin mi? Sen Kobanê'de on binlerce Kürt genci ateşin içindeyken Kobanê' 'düştü düşecek' dedin ve Kürt kardeşlerini anlayamadın. Sen Roboski'de bombayı atanlara teşekkür ettin. Kürtleri anlayamadın. Ve sen kalktın bu Kürtler daha ne istiyor' dedin. Elinde taşıdığın Kuran'ı Kürt halkı başında taşıyor. Bir elinde Kuran ve cebinde Kenan Evren'in darbe anayasası. Hala bu işi anlayamadı. Bu iş Türklerin, Kürtlerin, Aleviler, Ermenilerin, Sunnilerin birlikte hak ve hukuk mücadelesidir" dedi. 

'Kaldırdığınız parmak sayısıyla Gunnes Rekorlar kitabına girdiniz'

Tan'ın ardından konuşan Celal Doğan da, kendisini zafer işareti yaparak selamlayan yurttaşlara seslenerek, "Kaldırdığınız parmak sayısıyla Gunnes Rekorlar kitabına girdiniz. Bu manzara "Siz hangi çareye başvuracaksınız vurun gelen halkın gücüdür" demektir" dedi. 
Miting, Demirtaş'ın konuşmasıyla devam etti./AJANSLAR

32.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.