Hasta almaya giden ekip çığ tehlikesi atlattı

Hasta almaya giden ekip çığ tehlikesi atlattı

Çukurca'nın Çığlı köyündeki bir hastayı aldıktan sonra dönüşe geçen karayolları ekibi ile beraberindeki sağlık ekibi, çığ altında kalmaktan son anda kurtuldu.

A+A-

Çukurca'nın Çığlı köyündeki bir hastayı aldıktan sonra dönüşe geçen karayolları ekibi ile beraberindeki sağlık ekibi, çığ altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Çığlı köyünde yaşayan ve doğum sancıları başlayan bir kadının yakınları, 112'yi arayarak yardım istedi. Kar yağışı, fırtına ve çığ tehlikesi nedeniyle durum, Karayolları 114 Şube Şefliği Köprülü Şantiye Bakım Evi'ne bildirildi. Ambulansın köye ulaşması için karla mücadele ekibi harekete geçti. İş makinesinin arkasında ilerleyen sağlık ekibi, zorlu çalışmanın ardından köye ulaşarak hastayı aldı.

Karayolları ve sağlık ekiplerinin dönüşü sırasında dağdan kopan kar kütlesi, yolu açan iş makinesinin arka kısmına düştü. Kar kütlesinin koptuğunu gören iş makinesi operatörünün aracı hızla öne sürerek çığın aracın üstüne düşmesini önlediği öğrenildi.

Herhangi can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayın ardından karayolu, bir süreliğine ulaşıma kapandı. Ekiplerin çalışmasının ardından yolun ulaşıma açılmasıyla doğum sancıları başlayan kadın, ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine ulaştırdı./aa

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.