Yüksekova'da kayak yarışması düzenlendi

Yüksekova'da kayak yarışması düzenlendi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kayak yarışması düzenlendi.

A+A-

fotoic

İlçeye bağlı yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Güçlü köyü yakınlarında Kayaklı koşu yarışması düzenlendi.

Beşi erkek, beşi kız olmak üzere toplamda 10 kategoride yapılan yarışmaya 60 sporcu katıldı. Yarışmada sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ederken, fenalık geçiren sporculara hazır bekletilen görevliler müdahale etti.

Dereceye giren öğrencilere madalya verildi.

Yüksekovalı sporcular kendi imkanlarıyla Dünya ve Türkiye'de dereceye giren kayakcılar artık kendilerine ait bir kayak pistinin olmasını istediler.

Antrenör Rojbin Ören, “Eksi 15'i gösteren bir derecede kayak yarışmasını yapıyoruz, mükemmel bir atmosfer var burada. Kayaklık kuşu kuzey displini dünyanın en zor beş sporlardan birini yapıyoruz. 16'ya yakın milli soprcularımız var böyle imkanlarda bu sporcuları yetiştirmek bizim için onur vericidir. İmkanlarımız çok kısıtlı kendi pistimizi kendimiz açmak sorunda kalıyoruz malzememiz eksik bu kısıtlı imkanlarla rağmen Türkiye'de iyi derecelere yer açıyoruz”. Dedi.

7 yıldır kayak sporcu olduğunu söyleyen Mervan Mert, “Yüksekova'da imkanlarımız çok kısıtlı soğuk havada antremanlara çıktığımızda üzerimize giyecek malzemelerimiz çok eksik birçok arkadaşımız kendi kıyafetleriyle antremanlara katılıyorlar. Yüksekova'da kayak merkezi yok ama hemen hemen Türkiye'de dereceye giren 15 sporcularımız var. Şimdi birçok arkadaşımız kayak'ı bıraktı. Bırakmanın sebepleri ise Yüksekova'da yeterli imkanların olmadığı öbür yerlerde milli kayakçılar sporu bırakmıyorlar çünkü onlarda imkan var. Biz burada kayak merkezini istiyoruz coğrafi konum olarak uygundur”. Dedi.

Soğuktan etkilenen birçok sporcu ise ilk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra kar matoru ile yaklaşık Bin 500 metre uzaklıkta bulunan 112 acil ambulansa götürüldü. 

   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.