18 dağcı Cilo Dağına tırmandı

18 dağcı Cilo Dağına tırmandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Türkiye’den ve yurt dışından gelen 18 dağcı, 3 gün süren zorlu yürüyüşün ardından 4 bin 135 metreyle Türkiye’nin en yüksek 2’inci dağı olan Cilo Dağı’nın Uludoruk (Reşko) zirvesine tırmandı.

A+A-

Güneydoğu Toroslar'ın en doğu uzantısını oluşturan  Cilo Dağı’na Yüksekova Doğa Tutkunları Başkanı Kahraman Aytan öncülüğün de  ve Rehber İskender Kahraman eşliğinde  İran'dan 8, Türkiye’nin genelinde 10 dağcı olmak üzere toplam 18 dağcı 8 yıl aradan sonra  bölgedeki dağların, turizm alanında tanıtılması ve bu anlamda bir farkındalık yaratmak amacıyla 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağı'nın Uludoruk (Reşko) zirvesine tırmandı.

Tırmanış sonrası beklentilerinin üstünde bir güzellikle karşılaştıklarını belirten dağcı  Hamza yücel ise. artık her yıl Cilo Dağları’nın değişik zirvelerine tırmanmak için geleceğini söyledi. Yücel, “Tırmanmak ekip işi. Denizli DENDAK (Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü) ekibi olarak Kahraman Aytan rehberliğinde Uludoruk zirve tırmanışını problemsiz olarak çıktık. Zirve defterine başarılı bir imza daha attık. Bize rehberlik yapan kahraman Aytan’a çok teşekkür ederiz” dedi.

Özgür Eren adlı dağcı ise “İlk görüşte aşk diye bir şey var ve bunun bir örneği de Hakkari-Yüksekova’da bulunan Cilo Dağı çevresindeki eşsiz güzellikteki doruklara tutulmaktır, diyebilirim. Doğaseverlerin ve her düzeyde dağcının iyi bir rehberle benzersiz deneyimler elde edebileceği bir coğrafya burası. Yüksekova Doğa Tutkunları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü de o güzel zirvelerden ve yaylalardan aldığı güzel ilhamla, doğasever ve dağcılara samimiyet ve güzellikle rehberlik ediyor. Kendi adıma Reşko zirvesine ulaşmakla başlayan bu dağ ve doğa dostluğunun başka zirvelerin mutluluklarıyla süreceğini ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

İstanbul’dan katılan Hatice Erener isimli dağcı da heyecanlı bir hazırlık döneminin ardından, zirveye ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Bize zirve heyecanı yaşattığı için Kahraman Aytan’a teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi. (Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi)

ww-001.jpgas.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.