2. kez iade gerekçesi ortaya çıktı

2. kez iade gerekçesi ortaya çıktı

Hrant Dink cinayetiyle ilgili iddianamenin ikinci kez iadesinin gerekçeleri ortaya çıktı. Gerekçede, “Deliller şüphelilerin durumunu değiştirebilir,” denildi.

A+A-

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Hrant Dink cinayetiyle ilgili iddianamenin ikinci kez iadesinin gerekçeleri ortaya çıktı.

Başsavcılığın, iddianameyi, “sonradan toplanacak delillerin şüphelilerin durumunu değiştirebileceği” ve “iddianamenin henüz incelenmeden basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulması” gibi gerekçelerle iade ettiği öğrenildi.

Başsavcılık, Savcı Gökalp Kökçü'ye yazdığı iade yazısında, “Soruşturmanın tarafsız ve gizliliğe riayet edilir şekilde yürütülmediği kanaatine varılmış, iddianame eksik soruşturma nedeniyle iade edilmiştir” dedi.

Hrant Dink suikastına ilişkin “kamu görevlilerinin ihmali” olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında eski istihbarat daire başkanı Ramazan Akyürek'in de aralarında bulunduğu 5 polis tutuklu bulunuyor.

Ne olmuştu?

İstanbul Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü'nün Hrant Dink cinayeti soruşturmasında 25 kamu görevlisi aleyhinde hazırladığı iddianameyi geçtiğimiz günlerde ikinci kez iade etmişti.

Kökçü'nün hazırladığı iddianame

Savcı Gökalp Kökçü'nün hazırladığı iddianamedeki söz konusu talepler şöyleydi:

Dönemin Trabzon Emniyet İstihbarat Şube Müdürü ve bugün İstihbarat Daire Başkanı olan Engin Dinç, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay ve dönemin İstanbul İl Emniyet İstihbarat Müdürü Ahmet İlhan Güler hakkında, tasarlayarak bir kişiyi öldürmeye yardım etmek iddiasıyla, Ceza Kanunu'nun 83. maddesinden dava açılması;

Dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek ve C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında, kasten öldürme iddiasıyla, Ceza Kanunu'nun 82. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ;

Dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ise görevi kötüye kullanma suçundan yargılanması.

İddianamede, aralarında Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Engin Dinç, Ahmet İlhan Güler ve Reşat Altay'ın yanı sıra toplam 25 kamu görevlisinin yargılanması isteniyor.

‘Cerrah ve Dinç sanık listesinden çıkarılmak isteniyor'

Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, iddianamenin ikinci kez iade edilmesi üzerine, “Eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve mevcut İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç sanık listesinden çıkarılmak isteniyor,” demişti./imc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.