3 kilometre battaniye ile taşınarak ambulansa ulaştırıldı

3 kilometre battaniye ile taşınarak ambulansa ulaştırıldı

Yüksekova'nın Büyükçiftlik Beldesi'ne bağlı Kandilli mezrasında yaşayan astım hastası 14 yaşındaki Nurgül Soylu için karla mücadele ekipleri seferber oldu.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoic

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik Beldesine Bağlı Kandinli Mezrasında rahatsızlanan astım hastası 14 yaşındaki Nurgül Soylu'nun yakınları, durumu 112 Acil servis ekiplerine bildirdi.

Ancak yol kar ve çamurdan kapalı olduğu için ambulans köye gidemeyince İl Özel İdare Yüksekova şantiye şefliğine ekiplerine haber verildi. Şantiye Şefliliği karla mücadele ekipleri mezra yolunu açmak için hemen harekete geçti. Yolun büyük kısmı kardan temizlendi. Ancak yolun çamurdan kayganlaşması ve dar olması nedeniyle iş makinaları mezra içine kadar giremeyince Nurgül Soylu yakınları tarafından bir bataniyeye konularak 3 kilometre taşınarak ambulansa kadar getirildi. 

Soylu'ya ilk müdahale ambulansta yapıldıktan sonra Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Nurgül Soylu'nun babası Fikri Soylu, kızının öğrenci olduğunu ve hafta sonunu köyde geçirmek için eve geldiğini, akşam saatlerinde ise aniden rahatsızlandığını söyledi. Baba Soylu, kızını hastaneye ulaştırmak için gelen sağlık ekiplerine teşekkür etti. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.