65 yaşındaki Muhyettin Ertuğrul hayalini gerçekleştirdi

65 yaşındaki Muhyettin Ertuğrul hayalini gerçekleştirdi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Muhyettin Ertuğrul 500 fidan ekerek 40 yıllık hayalini gerçekleştirdi.

A+A-

YÜKSEKOVA - İlçeye 8 kilometre uzaklıkta bulunan Demirkonak (Kaport) köyünde yaşayan Muhyettin Ertuğrul 15 dönümlük arazisinde 500 meyve fidanı ekerek 40 yıllık hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

muh1.jpg

Tarlasını yıllardır değerlendirmek istediğini aktaran Ertuğrul, “65 yaşındayım 40 yıllık bir hayalim vardı. Tarlamı iyi bir şekilde değerlendirmek istiyordum. Bizim köyümüz eskiden bu alanda yer alıyordu.  Havası oldukça nemli ve tarlanın olduğu arazi çok iyi güneş görüyor. Ağaç ekimine uygun bir konumda bulunuyordu. Bende Hem tarlamı değerlendirmek hem de tarlamın bulunduğu dağı yeşillendirmek için arsama devletin desteğiyle 500 tane ceviz, ayva, kiraz, ve elma fidanı ektim.  Yaşım ilerledi. Belki bu fidanların büyüdüğünü görmeyeceğim ama torunlarım, çocuklarım ya da buradan geçenler buraya gelip meyve yiyecek, ağaçların gölgesinde oturacak ayrıca eğer iyi hasat alırsak çevredeki diğer tatla sahipleri de meyve ağaçlarını ekeceklerini söyledi. İnşallah bu alan ileride tamamen ormanlık alana dönüşür” dedi.

Son olarak tarlanın su ihtiyacını traktörle taşıyarak sağladığını ifade eden Ertuğrul, “Tarlamız su kanalı uzak bu yüzden su çekmekte zorlanıyoruz. Yetkililerden bölgeye su kanalı yapılmasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

muh2.jpg

Meyve fidanı ekimine katılan Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, "Her zaman üreten bir Yüksekova için yola çıktıklarını belirterek, bugün de bizim ilkbaharda ektiğimiz fidanlarla birlikte başlayan bu süreç, sonbahar döneminde de il ve ilçe tarım bünyesinde yüzde 75 hibeli olan fidanlarımızı Muhyettin Ertuğrul çiftçimiz ve diğer çiftçilerimiz  almaya başladı. Yüksekova'nın tamamını üretip hiçbir dağımızın hiçbir tarım arazimizin meyvesiz, ağaçsız kalmasın diye başlattığımız bu çalışmada bugün de Demirkonak’tayız. Yaklaşık 15 dönüm alanda burada 500’e yakın meyve fidanı ektik. Muhyettin amca da yıllardır çiftçilikle uğraşan bir amcamızdır.  Toprağın iyisini kötüsünü her alanda nerde nasıl ekileceğini ve üretim alanında çok bilinçli çiftçimiz. Biz de burada ona destek olma mahiyetinde ve 3 Aralık Dünya Engeliler Günü vesilesiyle de kadir kardeşimizle beraber dikili bir ağacımız olsun diye beraber sahada ağacımızı diktik” şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum