690 aydın ve yazar: Barış için ‘inadına HDP’ diyoruz

690 aydın ve yazar: Barış için ‘inadına HDP’ diyoruz

İzmir’de 690 aydın ve yazar, “Bir tarafta savaş isteyenler diğer tarafta ise barış isteyenler var. Türkiye halklarının barış içinde yaşam umutlarını geliştirmek için ‘inadına HDP’ diyoruz,” diyerek, 1 Kasım seçimlerinde HDP’ye desteklerini açıkladı.

A+A-

İzmir'de bir grup aydın ve yazar, 1 Kasım'daki seçimde HDP'ye desteklerini deklere etmek amacıyla Tepekule Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, çok sayıda aydın ve yazarın yanı sıra İzmir'de bulunan STK temsilcileri ve İzmir HDP Milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit, Müslüm Doğan, Ertuğrul Kürkçü de katıldı.

690 aydın ve yazarın HDP'ye desteğini deklere ettiği açıklamayı Prof. Dr. Nilgün Toker yaptı.

1 Kasım'da Türkiye'nin önemli bir karar vereceğini ifade eden Toker, “Bir tarafta savaş isteyenler diğer tarafta ise barış isteyenler var. Türkiye halklarının barış içinde yaşam umutlarını geliştirmek için inadına HDP diyoruz. Ve tüm seçmenlere bu çağrıyı yapıyoruz” dedi.

Aydınların yaptığı açıklamanın oldukça değerli olduğunu ifade eden HDP İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü ise, “Kentler yerle bir edildi. İnsanlar katledildi. İnsanların ölü bedenine eziyet edildi. İnsanlarımızın ölü bedenlerine yaptıkları ile Türkler dünyada bir numara oldu. HDP Türklerin alnındaki lekeyi temizleyecek. Sizin katılımınız aslında Türkiye'nin akıl sağlına kavuşması için çok önemli,” diye konuştu. (DİHA)

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.