95 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

95 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Bartın’da, taşımalı eğitim gören 95 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle çeşitli hastanelere kaldırıldı.

A+A-

Bartın'da il genelinde taşımalı eğitim verilen okullarda öğrenim gören bazı öğrenciler, akşam saatlerinde evlerinde rahatsızlanarak aileleri tarafından, ateş, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Bartın Devlet Hastanesi ve özel sağlık kuruluşlarına götürüldü. Öğrenciler, serum takılarak hastanede müşahade altında tutuldu.

Yetkililer, hastaneye başvuran ve öğlen yemeğinde etli pilav, patates ve yoğurt yiyen 95 öğrenci ile ilgili besin zehirlenmesi ihtimali üzerinde duruyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Abdülsetter Bayrak ve Bartın Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, öğrencilerin durumları hakkında bilgi aldılar. Dr. Osman Açıkgöz, hastaneye başvuran öğrencilerin hayati tehlikesinin olmadığını belirterek, “Taşımalı eğitim kapsamında yemek verilen 95 öğrenci hastanelerin acilinde tedavi edildi. 95 ilkokul ve ortaokul öğrencileri için hastanelerimize başvurmasıyla alarma geçildi. Şu an itibariyle ciddi sağlık sorunu olan bir öğrencimiz yok. Tedbir amacıyla bu gece hepsi müşaahade altında tutulacak. Hasta yakınlarını da bu konuda bilgilendirdik. Besin zehirlenmesi olma ihtimali yüksek, şu anda öğrencilerimizin sağlığı daha önemlidir” dedi.

Öte yandan, okullara dağıtılan yemeklerden alınan numuneler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi./imc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.