Abadi: IŞİD’le savaşamıyoruz

Abadi: IŞİD’le savaşamıyoruz

Irak Başbakanı Haydar Abadi, devlet harcamalarının artması nedeniyle IŞİD ile mücadele için orduya ihtiyaç duyulan tüm silahları temin etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

A+A-

Ekonomik reformlarla ilgili düzenlediği basın toplantısında konuşan Haydar Abadi, "Devlet, ham petrol üretiminin günlük 8 milyon varile ulaşacağı ve petrol fiyatlarının artacağı yönünde tahminde bulunmuştu ancak bu olmadı” dedi.

Abadi, “Reformların uygulanması için çalıştığımız, mali ve ekonomik zorluklar yaşadığımız bir dönemde IŞİD çeteleriyle de mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Harcamaların denge içinde yapılmasının önemine işaret eden Abadi, şöyle devam etti:

"Silahlı kuvvetlere ve Haşdi Şabi milislerine IŞİD'e karşı zafer kazanmaları için ihtiyaç duydukları tüm silahları temin etmemiz mümkün değil. Bu nedenle askeri ihtiyaçlar ile devlet harcamaları arasında denge sağlamamız gerekiyor."

Harcamaları kontrol altına almaya çalıştıklarını belirten Abadi, petrol gelirlerinin maaşları ödemeye yetmediğini, bu soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Abadi, petrol fiyatları yükselse bile devlet harcamalarını kısarak reform yapmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Irak Başbakanı Haydar Abadi, 16 Ağustos'ta "yolsuzlukla mücadele ve reform" adı altında bir dizi karar almıştı.

Geçmiştekiler de dahil yolsuzluk dosyalarının açılması, bunları incelemek üzere uzman hakimlerden oluşan bir komite oluşturulması talimatı veren Abadi, tüm başkanlık ve devlet kurumlarına tahsis edilen istisnai bütçenin kaldırılması kararı almıştı./Rüdaw

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.