ABD'de karantina önlemleri gevşetildi

ABD'de karantina önlemleri gevşetildi

51 binden fazla insanın korona virüsü nedeniyle öldüğü ABD'de karantina önlemleri hafifletildi. Eyalet valilerinin kararıyla Georgia ve Oklahoma'da spor salonları, kuaför dükkanları, dövme stüdyoları kapılarını açtı. Uzmanlar, eyalet valilerinin 'erken da

A+A-

Korona virüsü salgınından en fazla etkilenen ülke olan ABD'de Georgia, Oklahoma ve başka eyaletlerde karantina önlemleri cuma gününden itibaren kademeli olarak hafifletiliyor. Uzmanlar, 51 binden fazla insanın öldüğü ABD'de karantina önlemlerinin gevşetilmesi için ‘henüz erken' olduğu konusunda uyarıyor.

Georgia Valisi Brian Kemp'ın kararıyla, eyalette bazı işletmeler iş başı yaptı. Oklahoma ve Georgia'da spor salonları, kuaför dükkanları, dövme stüdyoları cuma günü kapılarını açtı, önümüzdeki haftalarda restoranların da kademeli olarak açılması planlanıyor.

‘İNSANLAR BUNA HAZIR'

Vali Kemp, eyalet sakinlerinin önlemlerin hafifletilmesine ‘hazır olduğuna ve insanların sosyal mesafe kurallarına uyacağına inandığı' dile getirdi.

Florida'da geçen haftalarda açılan plajların yanı sıra Güney Carolina'da da ilerleyen günlerde plajların yeniden açılacağı, Nebraska'da ise önümüzdeki günlerde sağlık faaliyetlerinin ve ameliyatların planlı olarak devam edeceği açıklandı.

‘TESTLER ARTIRILMADAN ÖNLEMLER HAFİFLETİLMEMELİ'

Sağlık uzmanları, ABD'de eyalet valilerinin ‘erken davrandığını' ve hayati önem taşımayan dükkanların açılmasının ülkede ikinci dalgaya neden olabileceği konusunda uyardı.

Harvard Üniversitesi'nden uzmanlar, ABD ekonomisinin kademeli olarak açılması için günde yaklaşık 500 bin korona virüsü testinin yapılması gerektiğini söylüyor. ABD'de şu an günde ortalama 150 bin test yapılıyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.