ABD’den petrol zengini Venezuela’ya Rusya ziyareti

ABD’den petrol zengini Venezuela’ya Rusya ziyareti

ABD'nin, Rusya'yı tecrit etme girişimleri çerçevesinde sosyalist hükümetini devirmeye çalıştığı petrol zengini Venezuela'yla temas kurduğu belirtildi. Buna göre, Caracas'a üst düzey heyet gönderildi.

A+A-

Ukrayna operasyonu nedeniyle Rusya'yı tecrit etme yönünde bir dizi adım atan ABD'nin, Venezuela'nın sosyalist hükümetiyle de bu konuda görüştüğü ortaya çıktı. Üst düzey ABD'li yetkililerin, Rusya'nın yakın müttefiki Venezuela'da temaslarda bulunduğu öne sürüldü. Görüşmelerden Rusya'ya karşı uzlaşma çıkmadığı belirtildi.

Reuters ajansına konuşan bir kaynak, üst düzey ABD'li yetkililerin dün Venezuela'nın sosyalist lideri Nicolas Maduro'nun hükümetiyle görüşmek üzere Caracas'a gittiğini söyledi. New York Times gazetesi, Venezuela'ya giden heyette üst düzey Beyaz Saray ve ABD Dışişleri yetkililerinin bulunduğunu yazdı. Buna göre, görüşmelerde 'Venezuela'nın Rusya'yla arasına mesafe koymaya hazır olup olmadığı' ele alındı.

Bazı yorumcular Rusya'ya petrol ambargosu uygulanması halinde Venezuela'yı ABD için olası bir alternatif kaynak olarak görürken, görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığı aktarılıyor. Reuters'ın kaynağı, ikinci bir görüşme yapılıp yapılmayacağının bilinmediğini söyledi.

Bu görüşme, ABD’nin sosyalist hükümete yıllardır uyguladığı siyasi baskı ve yaptırımlar sonrasında iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 2019 yılında resmen kesilmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.