Abdullah Zeydan: Hedef gözeterek saldırdılar

Abdullah Zeydan: Hedef gözeterek saldırdılar

Üniversite öğrencileri tarafından yapılan yürüyüşte yaralanan HDP'li Vekiller Abdullah Zeydan ve Selma Irmak taburcu olurken açıklama yapan Zeydan, polisin kendilerine hedef gözeterek kasıtlı bir şekilde saldırdıklarını söyledi.

A+A-

Hakkari Üniversitesinin öğrencileri tarafından Silvan'daki sokağa çıkma yasağını protesto için demokratik bir yürüyüş düzenlendiğini belirten Zeydan, "Biz de Hakkari'nin milletvekilleri olarak bu yürüyüşe katıldık. Heykelin orada panzerler önümüzü kesti ve hiçbir uyarı yapmadan direkt saldırmaya başladılar. Hedef gözeterek saldırdılar. Elimde kırık var ve vücudumun bir kısmında kızarıklık var, yaralanmalar var. Vaat ettikleri yeni Türkiye bu olmalı, katliamları zulümleri aşikârdı zaten ama artık milletvekillerini bile hedef gözeterek yaralayabiliyor. Bu gücü ve kudreti nereden alıyorlar bilmiyorum. Sayın Irmak da kulağına plastik merminin isabet etmesi sonucu yaralandı. Seçimlerden önce Türkiye'ye istikrarı huzuru vadeden AKP'nin istikrar ve huzurdan anladığı milletvekillerine şiddet uygulamak" dedi. 

Söz konusu olayın sorumlularının Hakkari Valisi ve Hakkari İl Emniyet Müdürü olduğunu belirten Zeydan şöyle devam etti: "Biz de hukuki açıdan gerekli girişimlerde bulunacağız. Katledilen ve zulmedilen bir halkın vekilleriyiz. Halkımız çok ağır şiddetlere maruz bırakılıyor. Silvan'da kadınlarımız, annelerimiz, gençlerimiz katlediliyor. Dünya kamuoyunun buna duyarlılık göstermesi gerekiyor. Türkiye'deki halkarlın geleceği için demokrasi güçlerinin demokratik tepkilerini ortaya koymaları gerektiğine inanıyorum"

HDP Milletvekili Selma Irmak ise, “Biz polislerle konuşurken ateş edildi. Kulağıma plastik mermi çarptı. Çok yakın mesafede hedef gözetilerek ateş edildi. Hem gaz bombalarıyla hem plastik mermilerle bir anda ateş edildi” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.