'Afet' gündemi ile Hakkari Genç Gönüllüler Derneği toplandı

'Afet' gündemi ile Hakkari Genç Gönüllüler Derneği toplandı

Hakkari'de farklı kesimlerden gençlerin bir araya geldiği Hakkari Genç Gönüller Derneği yönetim kurulu ile afet konulu bir toplantı gerçekleştirdi.

A+A-

Dernek Başkanı Süleyman Seven ve Yönetim Kurulu üyeleri Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (HATSO) Konferans salonunda düzenlenen toplantıyla bir araya geldi.

Toplantıya katlım sağlayan üyelere teşekkür eden dernek başkanı Süleyman Seven, hedeflerinin uyuşturucu kullanımı, deprem, yangın, sel, çığ gibi doğal afetler ile mücadele olduğunu söyledi.

Derneklerinin 2011 yılından beri faaliyette olduğunu belirten Seven, faaliyet alanlarının genişlettiklerini; 100 üye ve 2 bin gönüllü Hakkari’de değişim ve dönüşüme öncülük etme gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Seven açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Amacımız gençlerimizin daha faydalı alanlara yönelmesini teşvik etmek ve uyuşturucu kullanmalarının önüne geçmektir. Hakkari gelenek ve göreneğine bağlı üretken bir nesil için öncülük etmek istiyoruz. Bugün bunun için bir araya geldik. İlimizde genç işsizlik oranı çok yüksek. Özelikle gençlerimizin istihdam edilmesi için projeler geliştirmek istiyoruz. Derneğimiz yönetim kurulu üyeleri ile beraber yeni döneme güçlü bir şekilde hazırlanıyor.”

Derneğin basından sorumlu yönetim kurulu üyesi Şiyar Yaşar da mahallelerde gönüllük esasına dayalı AFAD ile işbirliği içinde sel, yangın, çığ ve deprem gibi afetler konusunda eğitimler vermeyi planladıklarını söyledi. 

Derneğin yeni yönetim kurulu üyeleri basına tanıtıldı. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.