Ağaçtan direkler ile evi ayakta tutmaya çalışıyor

Ağaçtan direkler ile evi ayakta tutmaya çalışıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan 8 nüfuslu Aksın ailesinin evinin damı çökmek üzere. Baba Yakup Aksın evin ortasına direkler yerleştirerek evi ayakta tutmaya çalışıyor.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova ilçesine bağlı Esenyurt Mahallesi’nde yaşayan 8 nüfuslu Aksın ailesi zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor. Ailenin yaşadığı ev çökmek üzere iken, baba Yakup Aksın evin ortasına direkler yerleştirerek damın çökmesini engellemeye çalışıyor. Maddi imkânlarının yetersiz olduğunu belirten aile, yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor. 
1-001.jpg
Evi 3 sene önce aldığını kaydeden baba Yakup Aksın, “Maddi durumum olmadığı için, damını yapamadım. Oto lastik dükkânım var. İşlerimiz de bayağı düştü. Evimin tüm odalarının direkleri hemen hemen kırılmış durumda. Ben de kendi imkânlarım ile evin ortasına direkler bıraktım. Zaten evin her yerinde çatlaklar oluşmuş. Yetkililerden, imkânı olan vatandaşlardan bir destek bekliyorum” dedi.
2-001.jpg
Aksın, “Ben bazen evde olmuyorum. Lastikçi olduğum için yollara gidiyorum. Çocuklarım da burada yatıyor. Aklım hep onlarda kalıyor. İmkânım olsaydı çoktan damını kaldırıp yapacaktım. İmkân olmadığı için başka bir daireye de çıkamıyorum” şeklinde konuştu.
4-001.jpg

5.jpg

4-002.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.