Ahmet Türk’ten Davutoğlu’nun suçlamalarına yanıt

Ahmet Türk’ten Davutoğlu’nun suçlamalarına yanıt

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, AK Parti’nin ve hükümete yakın medyanın gerçek dışı iddialarla Demokratik Bölgeler Partisi belediyelerini yıpratmaya çalıştığını söyledi.

A+A-

Fırat Haber Ajansı'ndan Zeynep Kuray'a konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, “Bu personel giderlerinin nereye gittiğini tek tek araştıracağız” sözleriyle belediyeleri hedef göstermesinin amacının kendilerini sindirmek ve susturmak olduğunu savundu.

“Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin gelirinin neredeyse yüzde 100'ünün merkezi yönetimden sağlandığını ve Türkiye ortalaması yüzde 66,7 iken, Mardin'de bu oranın yüzde 96,7 olduğunu” söyleyen Başbakan Davutoğlu'na cevap veren Türk, bu açıklamanın gerçek dışı olduğunu belirtti.

“Davutoğlu, rakamları üçe katlayarak veriyor”

Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak personele ayırdıkları paranın yüzde 30.1 olduğunu aktaran Türk,  Davutoğlu'nun üçe katlayarak bu rakamları verdiğini söyledi.

“Elimizde müfettişlerin harcamalarla ilgili hazırladığı raporlar var” diyen Türk, belediye olarak 2014 yılında hizmet ve  personele bütçeden ayrıldıkları paranın  yüzde 14 olduğunu belirtti.

Mardin'deki belediye küçük bir merkez belediyesiyken,  bu belediyeyi Büyükşehir'e dönüştürdüklerini ifade eden Türk, “Biz belediye merkezinde 16-17 daire başkanlığı kurmuşuz, Mar Su'yu kurmuşuz, Mar Su'da 15 daire başkanlığı, 3 tane genel müdür yardımcısı, genel sekretarya kurmuşuz. Biz yerel bir belediyeyi büyükşehir belediyesine dönüştürmüşüz. Belediyenin hiçbir alt yapısı yokken, bütün bu çalışmaları yapmışız ve buna göre kadrolar oluşturmuşuz,” dedi.

“Bizi yıpratmak için özel bir strateji devrede”

Hükümeti önce AK Parti‘nin belediyelerinin yaptığı harcamaları açıklamaya, Mardin belediyesindeki harcamalarla karşılaştırmaya davet eden Ahmet Türk, DBP belediyelerine yönelik siyasi bir algı yaratılmaya çalışıldığını savunarak, “Bize yıpratmaya yönelik özel bir strateji ve muamele devreye sokuldu” dedi.

Türk, “Burada ki temel amaç bizi susturmak ve sindirmek, bizleri halkın gözünden düşürmeye çalışıyorlar. Ama halkımız verdiğimiz emeği, ne yaptığımız, çalışmalarımızı biliyor. Bu boş bir çabadır” diye konuştu./imc

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.